Nieuws

Gasten schrikken van protest tegen azc bij Albergs hotel: "Willen snel weg"

Toerist bij Albergs hotel
Toerist bij Albergs hotel © RTV Oost
Hotelgasten die van hun vakantie in het buitengebied van Albergen genoten, zaten gisteravond ineens middenin een demonstratie. De vakantiegangers schrokken van het protest bij hotel 't Elshuys, dat door het COA gebruikt gaat worden voor de opvang van asielzoekers. "We willen hier snel weg."
De bierflesjes liggen in het gras voor de deur en even verderop slingert de vuurwerkdoos die is afgestoken. Het zijn de stille getuigen van het protest bij het hotel in Albergen, dat gisteravond gevoerd werd door tientallen, veelal jonge, mensen. Zij zijn het niet eens met de beslissing van het kabinet om in het hotel asielzoekers te gaan huisvesten.
"Het was wel even schrikken", zegt een van de hotelgasten. "We hoorden van de eigenaresse van het hotel dat er iets aan de hand was. Ons werd medegedeeld dat, als we naar binnen gingen, we niemand anders mee naar binnen moesten laten gaan. We moesten zorgen dat de deur op slot bleef."
"Uiteindelijk is de politie gekomen", zegt de toerist uit Limburg:
Toerist over azc-protest in Albergs hotel: "Was schrikken"

Koffers pakken

De site van het hotel is inmiddels offline, een kamer boeken is niet meer mogelijk. Een Engels stel laadt op de parkeerplaats de koffers in de auto. "We want to leave", zegt de man. Ook een andere man en vrouw die in het hotel vakantie vierden, pakken hun biezen. "Het was niet fijn gisteravond."
De Limburgse toerist is met vrienden op fietsvakantie. "Onze reisorganisatie heeft ervoor gezorgd dat we ergens anders naartoe kunnen, dus wij gaan ook weg."
De man zegt het protest wel te snappen. "Dit is een dorp van drieduizend inwoners. Aan de rand van het dorp dan 300 plaatsen voor asielzoekers, dat brengt overlast met zich mee."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.