Betaald voetbal

Zerrouki schuwt duels op afsluitende training, maar lijkt te gaan starten

Het is nog altijd onzeker of Ramiz Zerrouki morgenavond in Florence kan starten in de Conference League tegen Fiorentina. De middenvelder van FC Twente liet de partij schieten op de afsluitende training in Stadio Artemio Franchi.
En ook trainer Ron Jans liet zich tijdens het gesprek langs het veld niet in de kaarten kijken. “Of Zerrouki erbij is? Die vraag kunnen we nog steeds niet met honderd procent zekerheid beantwoorden. Als hij speelt moet hij volledig fit zijn. Het gaat elke dag véél beter en we hebben hem er graag bij, maar het is nog niet zeker”, zegt Jans.
Toch is de verwachting dat Zerrouki, die zondag tegen Fortuna Sittard uitviel met een ‘paardenkus’, gaat starten. Verder lijkt Jans ook niets te gaan wijzigen voor het duel met de Italiaanse subtopper Fiorentina.
De eerste dag van FC Twente in Florence

Underdog

De ploeg van coach Vicenzo Italiano gaf zelf eerder op de dag aan favoriet te zijn in het tweeluik met FC Twente en Jans kan zich op zijn beurt wel schikken in de rol als underdog. “Ze moeten het maar laten zien op het veld, misschien is het wel goed voor ons om in de rol van de underdog te kruipen. Maar we moeten onszelf ook niet te klein maken. Als morgenavond blijkt dat zij beter zijn, dan moeten we ons daar bij neerleggen, maar dat doen we zeker niet van tevoren. We zijn namelijk heel erg goed bezig", stelt Jans.

Meegereisde fans

Verder konden de spelers wennen aan het speelveld in het klassieke stadion, waar morgen 2200 meegereisde Tukkers de ploeg uit Enschede zullen aanmoedigen. “Iedereen wil de groepsfase halen en dat willen we maar wat graag delen met de supporters. Ze hebben er heel lang op gewacht. Dat merk je ook aan het feit dat ze hier in groten getale zijn. Samen wil je dan iets bereiken en daar gaan we ons stinkende best voor doen", besluit captain Robin Pröpper.
Onder heerlijke omstandigheden werkte FC Twente vanavond een training af in Florence
Onder heerlijke omstandigheden werkte FC Twente vanavond een training af in Florence © FC Twente Media

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.