Betaald voetbal

Directeur Van der Kraan ziet FC Twente weer floreren: "Hele regio is trots op de club"

Paul van der Kraan
Paul van der Kraan © Orange Pictures
FC Twente is weer 'hot' in de regio. Dat neemt algemeen directeur Paul van der Kraan in aanloop naar het treffen met Fiorentina in de play-offs van de Conference League maar al te graag waar. "Heel Twente is trots op de club."
Voor Van der Kraan, die vorig jaar door FC Twente werd verleid om als interim-directeur terug te keren, zijn het mooie tijden. "Het is ontzettend leuk, laat dat duidelijk zijn. Dat ik met pensioen ben gegaan, ben ik al vergeten", glimlachte hij op de tribunes van het Stadio Artemio Franchi in Florence. "Ik zit er weer middenin."

Trots in de regio

Europees voetbal levert exposure op voor de club en volgens Van der Kraan doet Twente derhalve aan klantenbinding. "Het is ontzettend belangrijk dat dit gebeurt, heel Twente is trots op de club. De hele regio en iedereen heeft het erover. Als ik zie dat hier 2200 mensen naartoe gaan om de wedstrijd te zien, dat is natuurlijk geweldig."
FC Twente-directeur Van der Kraan: "Iedereen in de regio is weer trots op FC Twente"
"Voor ons betekent dat er daardoor heel veel mensen weer de weg weten te vinden naar ons stadion", vervolgt Van der Kraan. "Dan heb ik het niet alleen over seizoenkaarthouders, maar ook sponsors. We hebben een enorme aanloop. We zitten echt in een hele positieve flow op het moment."

Zerrouki

Ramiz Zerrouki wordt al weken in verband gebracht met een overgang naar Feyenoord. De beleidsbepaler is van mening dat Zerrouki voor de club behouden moet blijven. "Hij is belangrijk voor het team en er is geen noodzaak om hem te verkopen. Waarom zou je het dan doen? Op dit moment hebben we de financiële kant namelijk onder controle en we blijven een voetbalbedrijf. We willen investeren voor het voetbal op het veld", aldus Van der Kraan.
Bekijk hieronder de reportage van verslaggever Tijmen van Wissing in aanloop naar het duel met Fiorentina.
De eerste dag van FC Twente in Florence

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.