Nieuws

Plan omwonenden niet mogelijk: hotel Albergen al gekocht door COA

Hotel is al in handen van het COA
Hotel is al in handen van het COA © News United / Dennis Nengerman
De actie van bewoners in Albergen om het hotel te willen kopen, waar asielzoekers ondergebracht moeten worden, is kansloos. Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) heeft het pand namelijk al gekocht, bevestigt een woordvoerder. "Afgelopen vrijdag is het koopcontract getekend."
Per 1 september kan het COA in het pand. Vanaf half september worden de eerste vluchtelingen er naar verwachting opgevangen.
Gisteravond meldde Hennie de Haan namens de omwonenden dat ze aan het onderzoeken zijn of het hotel gekocht kan worden. "Dat is iets wat we juridisch gaan onderzoeken", zei De Haan toen. "Het is de vraag of de verkoper nog een mogelijkheid ziet en het aan de gemeenschap gunt om het hotel te kopen en het binnen het bestemmingsplan een andere aanwending te geven."
De gemeente Tubbergen werd een dag eerder verrast door het nieuws dat het kabinet hotel 't Elshuys in Albergen aanwijst als opvanglocatie voor asielzoekers. Staatssecretaris Eric van der Burg van Asiel besloot hiertoe, omdat de doorstroom van asielzoekers bij het aanmeldcentrum in Ter Apel stokt. Het is voor het eerst dat het kabinet een gemeente passeert bij het aanwijzen van een opvanglocatie.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.