Betaald voetbal

Robin Pröpper baalt van slechte eerste helft: "Dit is niet hoe we de laatste tijd hebben gespeeld"

Robin Pröpper
Robin Pröpper © Orange Pictures
Robin Pröpper kon niet voorkomen dat FC Twente donderdagavond met 2-1 verloor van Fiorentina. De aanvoerder van de Tukkers zag zijn ploeg een slechte eerste helft spelen, maar kan uiteindelijk leven met de 2-1 nederlaag in Florence.
"Ik denk dat we gewoon ondermaats speelden en daar was ik er één van", zegt Pröpper. "We hadden het gewoon lastig. Ze scoorden natuurlijk redelijk snel en dan is het gewoon even doorkomen. Daar hadden we een helft voor nodig, maar de tweede helft hebben we het redelijk goed omgezet."

Door de ondergrens

Pröpper kon niet echt een verklaring geven voor de slechte start van FC Twente: "Het is moeilijk om te zeggen waar het aan ligt. Het begint met duels spelen, met juiste ballen spelen en elkaar helpen, maar dat misten we in de eerste helft te veel. Daarmee speelden we Fiorentina in de kaart en daardoor konden zij lekker druk zetten met het publiek erachter en daar hadden wij het moeilijk mee. We zakten door de ondergrens."
Robin Pröpper baalt van slechte eerste helft: "Dit is niet hoe we de laatste tijd hebben gespeeld"

Meer lef

Na de slechte eerste helft moest er wat gebeuren bij de Tukkers. In de rust kon de ploeg van Ron Jans de tactiek wat bijschaven en dus kwam FC Twente na rust beter voor de dag.
"Er waren natuurlijk wat tactische omzettingen, maar uiteindelijk kijken we elkaar aan en veel slechter dan de eerste helft kon het eigenlijk niet", zegt Pröpper. "We moesten met meer lef gaan voetballen. Ik denk dat we dat de tweede helft ook beter hebben gedaan, dus wat dat betreft kunnen we leven met hoe we de tweede helft hebben gespeeld. En ondanks de eerste 45 minuten blijven we in leven en kunnen we volgende week met volle moed de thuiswedstrijd spelen."

Zonde

Ondanks de betere tweede helft zorgde de nederlaag toch voor zure gezichten bij FC Twente: "We kijken elkaar na afloop aan en dan baal je toch dat je de eerste helft zo speelt. Het was gewoon on-Twents, hoe we de laatste tijd hebben gespeeld. Het was te voorzichtig, met weinig lef en zo zijn we niet. Dus daar balen we van."
Toch kijken Pröpper en zijn ploeggenoten ook uit naar de return: "Anderzijds keken we elkaar ook aan en weten we dat er volgende week nog een thuiswedstrijd op het programma staat en dan moeten we volle bak gaan."

Volle Grolsch Veste

Met het hondstrouwe publiek achter de spelers wil FC Twente volgende week de 2-1 achterstand ombuigen om toch de poulefase van de Conference League te bereiken. "We moeten er vol voor gaan", zegt Pröpper. "Dat hebben we vorig jaar laten zien en ook dit jaar al. Zeker met de fans achter ons. Als je vandaag ook weer het volle uitvak voor ons zag schreeuwen. Dat wordt alleen maar meer volgende week en ik hoop dat we dan Fiorentina kunnen pakken. We willen die poulefase halen, dus dan moeten we winnen en daar gaan we vol voor."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.