Nieuws

Onderzoek huifkarongeluk Losser afgerond: betrokkenen vrijuit, ook geen boete

Kampioenswagen kantelt in Losser
Kampioenswagen kantelt in Losser © AS Media
Na maandenlang onderzoek door de politie, heeft het Openbaar Ministerie besloten om niemand strafrechtelijk te gaan vervolgen voor het noodlottige ongeval met een platte wagen in Losser. Ook krijgt voetbalvereniging KVV Losser geen boete voor het rijden met de kampioenswagen, terwijl daar geen vergunning voor was. Dat melden het Openbaar Ministerie en de gemeente aan RTV Oost.
Het derde elftal van KVV Losser vierde zaterdagavond 21 mei met een rondrit op een platte huifkar door het dorp een kampioensfeest. Op de Havezatensingel, aan de rand van Losser, ging het mis. Twintig tieners raakten gewond, nadat de platte wagen in de bocht kantelde en op de kop terechtkwam. Vier jongeren belandden met zwaarder letsel in het ziekenhuis.

Geen vergunning

Vorige week werd duidelijk dat de voetbalclub geen vergunning had voor de rit met de kampioenswagen door Losser. De club krijgt voor die overtreding geen boete, zegt een woordvoerder van de gemeente. "In navolging van het OM ondernemen we geen actie richting de betrokken partijen."
Volgens het Reglement verkeersregels en verkeerstekens (RVV) is het verboden personen te vervoeren in of op een aanhangwagen achter een motorvoertuig of bromfiets.
Huifkar met feestvierders kantelde achter trekker in Losser
Huifkar met feestvierders kantelde achter trekker in Losser © Dennis Bakker/News United

Maandenlang onderzoek

Ruim drie maanden is er onderzoek gedaan naar het noodlottige ongeval. Het OM hield daarbij alle opties open en sloot eventuele strafrechtelijke vervolging van betrokkenen niet uit. Het onderzoek wordt nu gesloten, omdat er volgens het OM geen verdachten in beeld zijn.
"Het standpunt van de vereniging is dat er alleen maar verliezers zijn", zegt voorzitter Rogier van Vliet van de voetbalvereniging. "Het bestuur was niet op de hoogte van de huifkarrit en we hebben dit ook niet in een kampioensprotocol staan."
Er zijn alleen maar verliezers
Rogier van Vliet, voorzitter voetbalclub

Lessen voor toekomst

De vereniging trekt lessen uit het noodlottige ongeval, zegt Van Vliet. "We zullen naar de toekomst toe wel uitdragen dat het vieren van kampioenschappen moet passen binnen de kaders van de wet en een alternatief voor dit soort ritten bedenken."
Opvallend is dat de voetbalclub zelf nog niets van het OM heeft gehoord. "We hopen dat dit snel gebeurt, zodat we dit met alle betrokkenen samen kunnen afsluiten", aldus Van Vliet.
Een terugblik op het ongeval in Losser:
Dit gebeurde er bij het huifkarongeluk in Losser

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.