Nieuws

Van der Heide stopt na twee maanden als wethouder Raalte om gezondheidsredenen

Sylvia van der Heide stopt als wethouder Raalte vanwege gezondheidsredenen
Sylvia van der Heide stopt als wethouder Raalte vanwege gezondheidsredenen © RTV Oost
Sylvia van der Heide stopt na tweeënhalf maand als wethouder in de gemeente Raalte. “Helaas merk ik dat mijn werk als wethouder afbreuk doet aan mijn gezondheid", zegt Van der Heide. "Hierdoor kan ik mijn taken niet goed uitvoeren." Ze heeft vandaag haar ontslagbrief aangeboden aan de burgemeester.
"Dit ambt verdient een wethouder met onbegrensde aandacht en energie", zegt Van der Heide. "Dit besluit valt mij zwaar, maar voor mij persoonlijk en in het belang van de gemeente Raalte is het noodzakelijk dat ik deze stap zet."

Gemeenteraadslid

Van der Heide is sinds 2 juni 2022 wethouder voor onder meer economie, cultuur, recreatie en toerisme. Hiervoor was ze partijvoorzitter van BurgerBelangen en gemeenteraadslid.
Burgemeester Martijn Dadema noemt het "ontzettend jammer dat Sylvia van der Heide haar werk noodgedwongen neer moet leggen. Het college heeft veel respect voor dit moedige besluit. Gezondheid staat voorop. Wij leven met haar mee en wensen haar veel sterkte toe."
Haar partij BurgerBelangen gaat samen met de andere coalitiepartijen op zoek naar een nieuwe kandidaat. In de tussentijd neemt het huidige college van B&W haar taken over.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.