Nieuws

Staatssecretaris Van der Burg komt dinsdag naar Tubbergen

Staatssecretaris Eric van der Burg (Asiel)
Staatssecretaris Eric van der Burg (Asiel) © ANP
Staatssecretaris Eric van der Burg (Asiel) komt dinsdag 23 augustus naar Tubbergen. Van der Burg zal die dag in gesprek gaan met de gemeenteraad in een openbare raadsvergadering. Bewoners die willen inspreken, kunnen zich dinsdag voor 12.00 uur aanmelden bij de griffie.
De gemeente Tubbergen nodigde Van der Burg vandaag in een brief uit om persoonlijk te horen waarom hij hotel 't Elshuys in Albergen heeft aangewezen voor de opvang van 150 tot 300 asielzoekers uit Ter Apel. De staatssecretaris wilde donderdag al naar Tubbergen gaan, maar de burgemeester zou hebben gezegd dat het beter is om wat later te komen.

'Meerdere keren gesproken'

Volgens de gemeente Tubbergen was ze er niet van op de hoogte dat het COA een asielzoekersopvang in Albergen wil realiseren, maar volgens Van der Burg heeft de organisatie wel degelijk meerdere keren met het gemeentebestuur gesproken.
"Daar kwam een 'nee' op en dat mag natuurlijk . Alleen moeten wij echt extra plekken hebben in Nederland. Daarom hebben we enige tijd geleden al gezegd dat we opvanglocaties gaan doorzetten", zei Van der Burg vrijdagmiddag tegen persbureau ANP.
Het kan niet zo zijn dat rijke mensen dit kunnen tegenhouden
Staatssecretaris Van der Burg

Hotel opkopen

Van der Burg heeft Tubbergen zelf ingelicht over de actie van het COA. "Ik heb één kort gesprek gehad met de burgemeester. Ik heb verteld dat het COA het hotel heeft aangekocht en daarbij heeft de burgemeester duidelijk gemaakt het volstrekt met mij oneens te zijn."
Over de actie van omwonenden, die het hotel wilden kopen en daarmee de komst van het azc tegen wilden houden, is de staatssecretaris niet te spreken. "Het kan niet zo zijn dat rijke mensen dit kunnen tegenhouden."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.