Nieuws

Tranen bij verrassende prijsuitreiking Corso Sint Jansklooster

De ereprijs is de kers op de taart voor iedere corsobouwer.
De ereprijs is de kers op de taart voor iedere corsobouwer. © Jansema Media / Ruben Woord
Gillende vrouwen, mannen in tranen en joelende kinderen. Wie vrijdagavond de prijsuitreiking van het corso in Sint Jansklooster meemaakte, kon het allemaal zien en horen. Tegen de verwachtingen in won de corsogroep ‘Plak op die Bloeme cq. De Brekers’ vrijdagavond de jaarlijkse editie van een van de grootste dahliacorso's ter wereld.
'Meedoen is belangrijker dan winnen' zal je uit niemands mond horen in Sint Jansklooster. Ondanks dat ze elkaar door dik en dun helpen, is er onderling altijd een strijd om de podiumplaatsen bij het corso. Als voorafgaand aan de avondrondgang vervolgens de prijzen worden uitgereikt, is het minutenlang nagelbijten voor de honderden corsobouwers uit het dorp.
Veel corsobouwers hadden deze uitslag niet verwacht.
De eerste prijs gaat dit jaar naar PODB cq. De Brekers: Een groep die is ontstaan uit een fusie van wagenbouwers op leeftijd, en een groep jonge corsobouwers. De creatie ‘Cliffhanger’ was met 5330 punten goed voor een fraaie beker, de eeuwige roem en een mooi bedrag aan prijzengeld.
Vrijdagmiddag- en avond trekken de giganten door het centrum van Sint Jansklooster. RTV Oost registreerde de middagrondgang, deze wordt zaterdagavond vanaf 18:00 uur uitgezonden op televisie.
Uitslag Corso Sint Jansklooster 2022:
1. PODB - Cliffhanger
2. Alliance - Rattenvanger
3. Olympia - Op de vlucht
4. The Next - Regendans
5. After Nero's - Ochtendgloren
6. Symboliek - Fragiel
7. Fun Fun - Topstuk
8. Deurgoan - SchuurVondst
9. Gaos- Aapjes kijken
10. Forza - Charging Bull
11. Kluitenberg - Bokkenrijders
12. Hebbes - Bella Ciao

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.