CDA: Hengelo krijgt met drone-zone landelijke voortrekkersrol

Hengelo moet een drone-zone krijgen; een plek waar met drones geëxperimenteerd kan worden. Dat stelt het CDA in die stad voor aan het college van burgemeester en wethouders.

Drones nemen voor zowel professioneel als hobbymatig gebruik enorm in populariteit toe. Hengelo kan een pioniersrol vervullen, door een terrein beschikbaar te stellen. Het CDA denkt aan een braakliggend terrein of een aantal leegstaande gebouwen.

Overheden overwegen drones in te zetten voor controle en handhaving. Het kabinet versoepelt deze zomer de regelgeving voor drones. "Met een drone-zone kunnen we het kabinet helpen met het maken van beleid en zelf profiteren van de mogelijkheden", aldus gemeenteraadslid Steen. Hengelo moet die kans volgens de fractie niet laten liggen. 

Een drone-zone past volgens Steen prima binnen de plannen van de Twente Board die Twente op de kaart wil zetten als een economische groeiregio op het gebied van technologie in het hogere segment, de zogenoemde High Tech Systems and Materials. Voor het CDA is het wel van het grootste belang dat bij experimenten met drones de veiligheid en de privacy gegarandeerd zijn.

Meer over dit onderwerp:
drones Hengelo Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren