Nieuws

GGD'en in Overijssel klaar voor nieuwe prikronde: "Gaat voorspoedig"

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie © ANP
De GGD Twente zegt klaar te zijn voor de nieuwe ronde inentingen tegen het coronavirus komend najaar. "Het gaat voorspoedig", laat de gezondheidsdienst weten over de voorbereidingen. Ook bij de GGD IJsselland zeggen ze klaar te zijn voor de herhaalprik.
Komend najaar krijgen in eerste instantie kwetsbare mensen een nieuwe herhaalprik aangeboden. Het kabinet houdt rekening met een nieuwe coronagolf in het najaar, en volgens minister Kuipers van Volksgezondheid is zo'n booster nodig "om de bescherming tegen ernstige ziekte en sterfte op peil te houden."

Aangepast vaccin

Bij voorkeur wordt er bij de nieuwe vaccinatieronde geprikt met nieuwe, aangepaste vaccins, die beter beschermen tegen de gemuteerde coronavarianten. Maar of het aangepaste coronavaccin tijdig door de Europese geneesmiddelenwaakhond is beoordeeld, is nog de vraag.
Als de aangepaste vaccins niet voor half september beschikbaar zijn, komt het Outbreak Management Team Vaccinatie (OMT) met een nieuw advies over de aanpak van de najaarscampagne, meldt persbureau ANP.

Ophef

Voor de vaccinatieronde in het najaar wierven de GGD'en de afgelopen tijd veel extra personeel. Dat lag niet lekker bij onder meer Koninklijke Horeca Nederland, die sprak van oneerlijke concurrentie. De GGD zou 'met belastinggeld tegen hogere uurlonen personeel werven'. Door de nieuwe vaccinatiecampagne zou de horeca weer personeel kwijtraken, terwijl daar al een groot tekort aan is.
Voor de zomervakantie was het overigens al een stuk drukker bij de vaccinatielocaties in Overijssel. Met de oplopende besmettingscijfers en de zomervakantie voor de deur, lieten veel mensen een extra vaccinatie zetten.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.