nieuws

Advocaat veroorzaker dodelijk ongeluk in Lutten: cliënt in shock doorgereden

Knuffelmonument voor Milan
Knuffelmonument voor Milan © GinoPress
De man die donderdagavond een vader en zijn vijf weken oude baby aanreed in Lutten is in eerste instantie in shock doorgereden. Dat laat advocaat Van Faassen weten. Hij staat de man bij. De bestuurder meldde zich later die avond bij de politie.
Inmiddels beseft de 51-jarige man de enorme impact van de gebeurtenis, waarbij de vijf weken oude baby Milan ter plekke overleed en de 23-jarige vader van de baby zwaargewond raakte. De advocaat zegt dat zijn cliënt geschokt is door de gebeurtenis, zijn schuld aan het ongeluk erkent en volledige medewerking verleent aan het politieonderzoek.
De man reed donderdagavond aan de Dedemsvaarsteweg-Noord een vader met een kinderwagen aan die daar voor een huis stond te praten. Door de aanrijding werd de baby uit de kinderwagen geslingerd. Het jongetje overleed aan de gevolgen daarvan.
De rechter-commissaris beslist deze week of de bestuurder langer blijft vastzitten in afwachting van de rechtszaak. Of de man blijft vastzitten is afhankelijk van het politieonderzoek, waaruit moet blijken of hij had gedronken.

'Nu al veroordeeld'

Advocaat Van Faassen ontkent noch bevestigt dat zijn cliënt onder invloed reed. Hij wil niet vooruitlopen op de uitkomst van het nog lopende politieonderzoek en het daaraan gekoppelde bloedonderzoek van het Nederlands Forensisch Instituut.
Wel noemt Van Faassen de berichtgeving rondom het dramatische ongeluk in Lutten 'tendentieus'. "Mijn cliënt wordt in de media afgeschilderd als een notoire drankgebruiker en zuipschuit en is daarmee publiekelijk al veroordeeld, nog voordat er een rechter aan te pas is gekomen", aldus Van Faassen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.