Nieuws

VIDEO | Oost op het Asfalt: spookrijdende automobilist speelt met levens op N35

VIDEO | Oost op het Asfalt: spookrijdende automobilist speelt met levens op N35
VIDEO | Oost op het Asfalt: spookrijdende automobilist speelt met levens op N35 © Eigen foto
Het is in de geschiedenis van deze rubriek zonder twijfel de meest bizarre inhaalactie die we zijn tegengekomen. Waarbij de inhalende automobilist er zelfs niet voor terugdeinst om via de verkeerde kant van een middenberm in te halen. En dat uitgerekend op de beruchte 'dodenweg' N35, die bekend staat om z'n vele verkeersongevallen.
Het incident deed zich voor ter hoogte van Haarle op het baanvak richting Zwolle. De provinciale weg N35 is al decennia onderwerp van discussie vanwege de vele ongelukken die er gebeuren, waarvan in het verleden een aantal met fatale afloop.

Twee keer in de fout

De bestuurder van de zwarte Volkswagen gaat zelfs tot tweemaal toe zwaar in de fout. Een eerste keer jakkert hij simpelweg over de verdrijvingsvlakken en misbruikt hij een uitvoegstrook voor het linksaf slaande verkeer om een voorganger in te kunnen halen. Waarna hij dit trucje even verderop nog eens herhaalt.
Alleen gaat hij deze keer een stuk verder. De VW-bestuurder haalt namelijk niet alleen voorgangers via een uitvoegstrook in, maar rijdt deze keer ook nog eens brutaal langs de verkeerde kant van de middenberm om zo meerdere auto's te kunnen passeren.

Op goed geluk

Door de vrachtwagens die voor hem rijden, heeft hij onmogelijk zicht op wat zich verderop op de weg afspeelt. Het is dus een kwestie van op goed geluk. Het loopt als door een wonder goed af.
De middenberm gebruiken om een rij auto's in te kunnen halen, zo bizar hebben we het in deze rubriek nog niet vaak gezien.
Het wrange van deze levensgevaarlijke inhaalmanoeuvre: op de beelden is overduidelijk te zien hoe overvol het op dat moment op de N35 is. Het is dus maar de vraag hoeveel deze drukke automobilist uiteindelijk met zijn capriolen is opgeschoten.

Toesturen video

RTV Oost besteedt in de rubriek Oost op het Asfalt aandacht aan opmerkelijke situaties in het Overijssels verkeer. Gevaarlijke situaties, agressie onder automobilisten. Maar het mogen ook grappige, kolderieke taferelen zijn.
Zie deze pagina voor het toesturen van video's.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.