Betaald voetbal

Heracles Almelo ook zonder problemen langs Jong PSV

Na drie wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie staat de teller voor Heracles Almelo op de maximale score van negen punten. Ook op bezoek bij Jong PSV maakte de ploeg van trainer John Lammers geen fout: 0-3.
Het blijft wennen in Almelo: voetballen op de maandagavond. Waar het bezoek van vorige week aan Jong FC Utrecht met Stadion Galgenwaard nog werd afgewerkt op een Eredivisie-podium, deed de nieuwe realiteit vanavond volledig zijn intrede.

Eenvoudige avond

Maar ook op De Herdgang, dat mede dankzij het bomvolle uitvak best sfeervol was, liet Heracles zich niet van de wijs brengen. Zonder echt grote kansen te creëren kwam het elftal van Lammers eigenlijk geen moment in de problemen.
Het enige dat Heracles zichzelf kwalijk mocht nemen was dat het bij de rust slechts 0-1 stond. De treffer kwam op naam van Schoofs. Spelverdeler Ouahim werd vogelvrij gelaten tussen de Eindhovense linies en vond Laursen aan de linkerkant. De smaakmaker van vorige week bediende op zijn beurt de doorgelopen Schoofs op maat.

Ouahim en Hansson

Met invallers Rente en Bruns - laatstgenoemde moest toezien hoe Kiomourtzoglou de basisplek van de geblesseerde Vejinovic innam - binnen de lijnen zette Heracles in de tweede helft de ingeslagen weg door. En dat resulteerde razendsnel in de 0-2. Met het nodige geluk baande Ouahim zich een weg door de defensie van de PSV-beloften en rondde hij vervolgens bekwaam af.
Niet veel later gooide Hansson het duel in het slot. Laursen werd de diepte ingestuurd door Bakboord, waarna de Zweedse linksbuiten simpel binnen kon tikken. Nul tegen drie. Onder aanvoering van de 17-jarige Almelose spits Jason van Duiven probeerde Jong PSV nog wel wat te forceren, maar Heracles bleek toch echt een maatje te groot.

Koppositie

Heracles had nog ruim een halfuur om aan het doelsaldo te werken en de lijstaanvoerder van de KKD te blijven. Ondanks het inbrengen van debutant Nankishi kwam er geen vierde treffer, waardoor Heracles de koppositie aan PEC Zwolle moet laten.

Brouwer stopt strafschop

Brouwer onderscheidde zich in de blessuretijd door een strafschop van Sealy te stoppen en incasseerde dus nog altijd geen treffer dit seizoen. Heracles deed wat het moest doen: met drie punten in de bus terug naar Erve Asito.

Jong PSV - Heracles Almelo 0-3

0-1 Schoofs (24)
0-2 Ouahim (51)
0-3 Hansson (60)
Arbiter: Gansner
Geel:
Antonisse, Kreekels; Kiomourtzoglou, Laursen, Sonnenberg
Bijz: Sealy mist pen. (90+3)
Jong PSV: Peersman; Kreekels (Comenencia/61), Seelt, Vos, Jansen (Leysen/82); Doudah, Tielemans, Nassoh (Sealy/46); Colyn, Van Duiven (Priske/82), Antonisse (Babadi/67)
Heracles Almelo: Brouwer; Bakboord, Sonnenberg (Rente/46), Hoogma, Roosken; Schoofs (Scheperman/86), Kiomourtzoglou (Bruns/46), Ouahim; Laursen (Lunding/64), Armenteros, Hansson (Nankishi/75)

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.