Nieuws

VIDEO | Oost op het Asfalt: idiote inhaalactie via de middenberm

Deze Mercedesrijder haalt een automobilist in die op zijn beurt al bezig is in te halen.
Deze Mercedesrijder haalt een automobilist in die op zijn beurt al bezig is in te halen. © RTV Oost
We zien in de rubriek Oost op het Asfalt wel vaker idiote inhaalacties voorbij komen en deze misstaat bepaald niet in het rijtje van meest doldrieste manoeuvres. Het tafereel speelde zich af op de A35 van Enschede richting Hengelo.
Terwijl de bestuurder van de auto met dashcam bezig is om iemand in te halen, ziet hij tot zijn verbijstering dat hij op hetzelfde moment links wordt ingehaald. Min of meer via de middenberm.

Tripleren

Want zodra de middenberm heel even ophoudt en overgaat in een smal strookje asfalt is dat voor deze wegpiraat voldoende om meteen in te halen. Waarbij hij zich dus schuldig maakt aan het zogenoemde tripleren: iemand inhalen die op dat moment al inhaalt, een strikt verboden inhaalactie.
Inhalen terwijl iemand al inhaalt...
Te zien is dat de bestuurder van de Mercedes net op tijd weer invoegt want even verderop begint de groenstrook weer. Óf deze automobilist wist exact in te schatten hoe lang het strookje asfalt is, óf het was meer geluk dan wijsheid...

Toesturen video

RTV Oost besteedt in de rubriek Oost op het Asfalt aandacht aan opmerkelijke situaties in het Overijssels verkeer. Gevaarlijke situaties, agressie onder automobilisten. Maar het mogen ook grappige, kolderieke taferelen zijn.
Zie deze pagina voor het toesturen van video's.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.