Nieuws

Pijnlijk: tieners vernederen verslaggever Frank (55) bij rondje elektrisch karten

Frank verloor kansloos van twee medewerkers. Voortaan eerst oefenen op de skelter?
Frank verloor kansloos van twee medewerkers. Voortaan eerst oefenen op de skelter? © RTV Oost
Karten zonder benzinedampen en zonder uitstoot, dat kan bij Kobalt Zwolle. Aan verslaggever Frank (55) de taak om te testen of elektrisch karten net zo leuk is als echt karten. Dat hij daarbij finaal werd ingemaakt door twee medewerkers die tot voor kort nog met zijwieltjes fietsten, maakt het item alleen maar beter.
Door de grote hal galmt het geluid van piepende banden. Zo hard dat de uitleg moeilijk te volgen is. Gelukkig is karten in essentie niet moeilijk; gas geven, remmen en sturen.
Thimo Hilger legt uit wat je moet doen: "Deze kart is voor jou, jouw naam staat erin." En dat klopt, in het display van het stuur staat 'Frank'. Heb ik toch even mijn eigen kart.

Extra power

De mogelijkheden op het stuur zijn sowieso wat uitgebreider: "Met de knop rechts kan je tijdelijk extra kracht krijgen. Maar als je die gebruikt hebt, duurt het vijftig seconden voordat je weer extra power kan krijgen."
Dan maar de proef op de som, ik mag racen tegen twee medewerkers:
Elektrisch karten in Zwolle
Drijfnat van het zweet stap ik weer uit. Ik hou niet van verliezen en moest hard werken tegen twee medewerkers die de baan kenden én beter konden karten.
De karts rijden in het begin wat trager en kunnen steeds sneller als je jezelf bewezen hebt. Ook dat is alleen mogelijk bij elektrische karts. Ik heb geen idee welk niveau ik gehaald heb, al klinkt de derde plek best goed op verjaardagen. Maar ja, met drie deelnemers...

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.