Nieuws

Na een pittige afvalrace in de feesttent heeft Giethoorn zijn eigen Alleskunner

Alleskunner Robert Postma neemt de felictiaties in ontvangst
Alleskunner Robert Postma neemt de felictiaties in ontvangst © RTV Oost
"Dit zag ik echt niet aankomen toen ik me hiervoor opgaf", lacht Robert Bosma nadat hij zijn allerlaatste rivaal heeft uitgeschakeld en wordt gekroond tot de eerste Alleskunner van Giethoorn. "Het is een geweldige avond, ik had niet verwacht dat het zo'n sensatie zou worden."
Van stoelendans tot touwtrekken en ballonnen blazen, het wordt de veertig deelnemers aan de allereerste Alleskunner-wedstrijd in Giethoorn niet makkelijk gemaakt. In een vrolijke afvalrace krijgen ze een groot aantal uitdagingen waarbij er steeds iemand afvalt, net als in het SBS6-programma de Alleskunner.

Feestweek

De Alleskunner is onderdeel van de feestweek in Giethoorn. Op de woensdagavond is er altijd een evenement met een sportief tintje waarin de inwoners het tegen elkaar opnemen. Dit jaar is dat dus in de vorm van de Alleskunner. De deelnemers zijn zo ongeveer tussen de vijftien en vijfenzestig.
Blazen tot de ballon knapt, één van de onderdelen van de Alleskunner
Blazen tot de ballon knapt, één van de onderdelen van de Alleskunner © RTV Oost
Ina de Jonge is één van de oudere strijders: "Als er iets wordt georganiseerd in het dorp, dan moet je ook meedoen vind ik. Mensen doen hun best voor een mooie avond en het is goed voor de saamhorigheid. Of ik alles kan, dat gaan we zien, ik ga het in elk geval proberen."
Ina strijdt voor wat ze waard is en haalt de top 10. Jongste deelnemer Ilja van 15 schopt het minder ver: al bij de eerste ronde stoelendans wordt hij opzij gedrukt en vliegt er bijna letterlijk uit. "Ach ja, ik ben gewoon te licht, dan krijg je dat. Maar meedoen is belangrijker dan winnen, toch?"
Ina sneuvelt op het onderdeel kassarol afrollen
Ina sneuvelt op het onderdeel kassarol afrollen © RTV Oost

IJzige finale

De finale gaat uiteindelijk tussen Stan en Rob. Ze moeten zo snel mogelijk een diepgevroren opgevouwen T-shirt zien aan te trekken. Stan probeert op allerlei manier de bevroren massa te ontdooien, met zijn hele lichaam, maar Robs tactiek, keihard met de klomp ijs op de vloer slaan, is het succesvolst. Hij krijgt het shirt als eerste over zijn hoofd en verovert daarmee de titel Alleskunner.
"Dit is een hele eer", vindt Rob. "Ik denk zelf wel eens dat ik alles kan, maar mijn familie is het daar - terecht - niet mee eens. Beetje geluk heb ik ook wel gehad. Maar het was een eerlijke strijd, en ik ben er hartstikke trots op."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.