Overig

DE FIETSCLUB | 1. Toeren door Dinkelland en terug in de tijd met wielerlegendes Hennie Kuiper en Theo de Rooij

André van der Zee op pad met de wegkapitein van de Rijwieltourclub Twente
André van der Zee op pad met de wegkapitein van de Rijwieltourclub Twente © Beleef Media / RTV Oost
Racefietsen, e-biken, mountainbiken, gravelbiken, handbiken, crossfietsen en hele oude fietsen… Het komt allemaal aan bod in de ‘De Fietsclub’.
Deze week gaan we toeren met Rijwieltourclub Twente in Dinkelland. In het relatief vlakke Overijsselse landschap moet presentator André van der Zee nog aardig aan de bak om de groep bij te houden bij het ‘klimmetje’ dat ook tijdens het NK wielrennen onderdeel was van het parcours.
Op de route ligt ook de fietstunnel die vernoemd is naar wielerlegende Hennie Kuiper. In zijn eigen museum in Denekamp showt hij zijn behaalde prijzen en de fietsen waarop hij zijn heroïsche wedstrijden heeft gereden.
Met fietsheld Theo de Rooij gaat André terug in de tijd. Daarvoor hebben ze afgesproken op de markt bij Museum De Waag in Deventer. Dé plek waar de geschiedenis van de eerste officiële fietsclub van Nederland, Immer Weiter uit 1871, is te vinden. Theo is tegenwoordig ambassadeur van deze club en heeft zelf meegewerkt aan de tentoonstelling. Theo laat nog meer plekken zien die duidelijk maken waarom volgens hem Overijssel gezien kan worden als de bakermat van fietsend Nederland.
Toeren door Dinkelland en terug in de tijd met wielerlegendes Hennie Kuiper en Theo de Rooij.
Fietshelden, fietsroutes, tips, innovaties en bijzondere ontmoetingen, je ziet het allemaal in De Fietsclub! Elke dinsdag om 17:30 uur, gevolgd door De Fietsclub Quiz om 17.45 uur. De afleveringen worden op dinsdag elk uur herhaald en ook op zaterdag. Kijk voor alle uitzendtijden in de tv-gids. Meespelen met de Fietsclub Quiz kan ook de hele week online.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.