Overig

DE FIETSCLUB | 3. PEC Peloton krijgt fietsles van Kirsten Wild en mountainbiken blijkt niet ongevaarlijk

Racefietsen, e-biken, mountainbiken, gravelbiken, handbiken, crossfietsen…of hele oude fietsen…Alles komt aan bod in de 9-delige serie ‘De Fietsclub’.
In aflevering drie fietst presentator André van der Zee een ‘rondje Zwolle-Hasselt’ met het PEC Peloton. Dit zijn leden van de businessclub van PEC Zwolle die meerdere keren per jaar gezamenlijk naar een uitwedstrijd fietsen. Volgens initiatiefnemer Peter Vader zorgt het fietsen voor verbinding. “En we hebben gewoon een hoop lol”. Dat blijkt ook tijdens de gezellige barbecue in het PEC-stadion aan het eind van de rit.
Wereldkampioen Kirsten Wild fietst een stuk met het PEC Peloton mee. Ze komt met tips over voeding en ziet nog wel wat verbeterpunten voor de renners. Kirsten is in 2021 gestopt als professioneel wielrenner, maar fietst nog geregeld. Ze omschrijft de route als een mooi opwarm rondje. “Gewoon een heerlijk rondje want de natuur is hier prachtig. Vooral op de dijk langs het Zwarte Water. En voor een gedeelte zijn de auto’s ook niet toegestaan, dus kan je lekker doortrappen”.
In de aflevering is er ook aandacht voor het mountainbiken bij Bikepark Salland-Twente in Holten. Een fietspark met allerlei technische obstakels in verschillende moeilijkheidsgraden waar MTB’ers kunnen kennismaken met de MTB-sport of hun techniek kunnen verbeteren. Henk Vasters, van MTBsportHolten, leert André de basisvaardigheden van het mountainbiken. En dat blijkt niet overbodig…
In de derde aflevering van De Fietsclub krijgen we met het PEC Peloton fietsles van Kirsten Wild en blijkt dat mountainbiken niet ongevaarlijk is
Fietshelden, fietsroutes, tips, innovaties en bijzondere ontmoetingen, je ziet het allemaal in De Fietsclub! Iedere dinsdag om 17:30 uur, gevolgd door De Fietsclub Quiz om 17.45 uur. De afleveringen worden op dinsdag elk uur herhaald en ook op zaterdag. Kijk voor alle uitzendtijden in de tv-gids op www.rtvoost.nl/tv. Alle informatie over de serie en de quiz vind je op www.rtvoost.nl/defietsclub.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.