Overig

DE FIETSCLUB | 6. Klimmen naar het hoogste punt van Overijssel

Racefietsen, e-biken, mountainbiken, gravelbiken, handbiken, crossfietsen…of hele oude fietsen…Alles komt aan bod in de 9-delige serie ‘De Fietsclub’.
In aflevering zes stapt presentator André van der Zee met de Oldenzaalse Wielerclub op de gravelfiets. ‘Meedoen is belangrijker dan winnen’, is een vaak genoemde slogan in de sportwereld, maar meedoen in de klim naar het hoogste punt van Overijssel, de Tankenberg, bleek nog wel een pittige uitdaging voor André. Jan Oldekamp woont aan de voet van de Tankenberg en vertelt hoe het komt dat op sommige plekken het water juist omhoog loopt in plaats van naar beneden.
En de G-sporters van WSV De Zwaluwen in Deventer laten zien dat fietsen voor iedereen is. Een spannende wedstrijd wordt afgesloten met pannenkoeken.
In de zesde aflevering van De Fietsclub klimmen we naar het hoogste punt van Overijssel.
Fietshelden, fietsroutes, tips, innovaties en bijzondere ontmoetingen, je ziet het allemaal in De Fietsclub! Iedere dinsdag om 17:30 uur, gevolgd door De Fietsclub Quiz om 17.45 uur. De afleveringen worden op dinsdag elk uur herhaald en ook op zaterdag. Kijk voor alle uitzendtijden in de tv-gids op www.rtvoost.nl/tv. Alle informatie over de serie en de quiz vind je op www.rtvoost.nl/defietsclub.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.