Burgemeester Alssema: "Communicatie kan beter, maar Staphorst is wel integer"

Burgemeester Joop Alssema vindt dat zijn gemeente Staphorst wel een integer ambtenarenapparaat heeft. Dat zegt hij in reactie op een reportage van RTV Oost gisteravond.

Zeker tien burgers in Staphorst hebben een conflict met de gemeente. Volgens hen verwaarlozen ambtenaren hun taken en bepalen ze hun eigen regels. In de meeste gevallen zou de gemeente niet willen optreden tegen illegale situaties, waardoor anderen overlast ondervinden.

"Communicatie kan beter"

Alssema erkent dat er het nodige verbeterd kan worden in de werkwijze van het gemeentelijk apparaat. Dat betreft volgens hem niet de integriteit, maar de communicatie. "Daar zijn we een verbeterslag aan het maken, zoals bijvoorbeeld met het in dienst stellen van een mediator", aldus Alssema.

Een enkele gedupeerde bewoner koos de makkelijkste weg en verhuisde naar een andere gemeente toen duidelijk werd dat de gemeente niet zou bemiddelen. "Daar baal ik van en goed ook. Ons bestuur draait om een warm contact met de burger en dat we in dit geval niets konden betekenen vind ik erg", aldus burgemeester Alssema.

Grondig onderzoek

Over de andere gevallen waar in de reportage aan wordt gerefereerd, is burgemeester Alssema enorm geschrokken. Hij heeft gezegd een grondig onderzoek te laten doen door de gemeentesecretaris. Alssema wil daarover persoonlijk geïnformeerd worden.

Over deze berichtgeving heeft de Raad voor de Journalistiek een uitspraak gedaan. Klik hier voor een overzicht van alle gerelateerde artikelen.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws Gemeente Staphorst Dossiers
Deel dit artikel:

Reageren