Betaald voetbal

FC Twente scoort niet tegen Fiorentina en mist hoofdtoernooi Conference League

Balende spelers van Twente na de uitschakeling
Balende spelers van Twente na de uitschakeling © ANP
Het is FC Twente vanavond niet gelukt om de groepsfase van de Conference League te bereiken. De ploeg moest in eigen huis winnen van het Italiaanse Fiorentina, na de 2-1 nederlaag van vorige week in Florence, maar het bleef doelpuntloos.
In een sfeervolle en bomvolle Grolsch Veste ging Twente, waar Vaclav Cerny de voorkeur kreeg boven Daan Rots, direct op zoek naar de openingstreffer. De dreiging mondde echter niet uit in echte kansen in de beginfase. De eerste mogelijkheid was na een kwartier voor Michel Vlap, maar zijn vrije trap leverde enkel een hoekschop op. Kort daarna werd een inzet van Vlap van de lijn gehaald door Arthur Cabral. Aan de andere kant kwam Twente goed weg dat niemand een harde voorzet wist binnen te tikken.

Vuurwerk op en naast het veld

Na een half uur was er een korte onderbreking vanwege vuurwerk dat uit het Fiorentina-vak in een Twente-vak werd gegooid op de tribunes. Op het veld kwam er ook vuurwerk. Eerst was Lars Unnerstall belangrijk voor Twente toen hij knap redding bracht op een van richting veranderde vrije trap van Riccardo Sottil en aan de andere kant bracht collega Pietro Terricciano redding op schoten van Ramiz Zerrouki en Michal Sadilek. Unnerstall was kort daarna opnieuw belangrijk bij een schot van Sottil en een kopbal van Cabral. Het bleef bij 0-0 in de eerste helft.

Unnerstall blijft belangrijk

Fiorentina kwam sterk uit de kleedkamer en opnieuw moest Unnerstall reddend optreden. Cerny had Twente daarna op voorsprong moeten zetten. De doelpuntenmaker van vorige week kreeg een grote kans, maar zag Igor de bal nog net de voet wegtikken. De Duitse doelman van Twente moest even later ver buiten zijn zestien komen om Ikoné de bal af te snoepen met het hoofd. Daarbij leek het overigens sterk op buitenspel, maar daar floot Petrescu niet voor.

Tzolis en Rots erbij

Na driekwart wedstrijd bracht trainer Ron Jans Christos Tzolis en Daan Rots voor Virgil Misidjan en Cerny. De Griek Tzolis was direct gevaarlijk, maar zag doelman Terracciano fraai redden. Dat deed Unnerstall ook maar weer eens toen Ikoné was doorgebroken en dus hield hij Twente en kwartier voor het einde in leven. Opnieuw moest het spel kort worden stilgelegd door vuurwerk van de Italianen. Daarbij maakte trainer Jans zich boos en hij kreeg geel.

Fiorentina raakt paal, Brenet dichtbij

Een paar minuten voor het einde was invaller Rolando Mandragora dicht bij de beslissing voor de Italianen. Zijn omhaal eindigde op de paal. Ook hier rook het weer naar buitenspel. Jans bracht Steijn nog, maar ook die kon de zo nodige treffer niet vinden. Invaller Luka Jovic profiteerde nog bijna van een fout bij Twente, maar vond Unnerstall op zijn pad. Brenet was in de laatste seconde alsnog heel dicht bij de 1-0, maar Terracciano hield zijn kopbal uit het doel. Het bleef dus bij 0-0 en daarmee zit het Europese avontuur van FC Twente dit seizoen erop.

FC Twente - Fiorentina 0-0

Arbiter: Petrescu (Roe)
Geel: Ikoné, Maleh, Pröpper, Sadilek, Zerrouki, Hilgers
Rood: Igor (90+3/2x geel)
FC Twente: Unnerstall; Brenet, Hilgers (Bruns/81), Pröpper, Smal; Zerrouki, Vlap (Steijn/88), Sadilek (Ugalde/81); Cerny (Rots/67), Van Wolfswinkel, Misidjan (Tzolis/67).
Fiorentina: Terracciano; Venuti, Milenkovic, Igor, Biraghi; Bonaventura (Benassi/90+4), Amrabat, Maleh (Mandragora/60); Ikoné (Martinez Quarta/90+4), Cabral (Jovic/71), Sottil (Gonzalez/72).

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.