Nieuws

Tweede aanhouding dodelijke schietpartij Hengelo

De bewoner van een huis aan de Weverstraat in Enschede werd verdacht van betrokkenheid bij de dodelijke schietpartij in Hengelo.
De bewoner van een huis aan de Weverstraat in Enschede werd verdacht van betrokkenheid bij de dodelijke schietpartij in Hengelo. © News United / Dennis Bakker
In het onderzoek naar de dodelijke schietpartij begin juli in Hengelo, waarbij de 32-jarige Musa Ata om het leven kwam, is een tweede verdachte aangehouden. De man werd eerder deze week in een woning aan de Weverstraat in Enschede gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij de fatale schietpartij, maar is inmiddels ook alweer op vrije voeten gesteld omdat hij over een alibi lijkt te beschikken. Behalve deze aanhouding is er gisteren in Hengelo zocht naar het moordwapen.
Het slachtoffer Musa Ata werd onder vuur genomen toen hij in zijn auto door de Trijpstraat reed. In doodsnood probeerde hij nog te ontkomen, door op de Parallelweg LS over het trottoir te rijden. Hij kwam met zijn Fiat Panda echter tegen een lantaarnpaal tot stilstand. Reanimatie mocht niet meer baten.
Kort daarna werd een 21-jarige man uit Rotterdam aangehouden.

Meer verdachten

Het rechercheteam, dat luistert naar de naam Tongo, houdt er echter rekening mee dat er meer personen bij de fatale schietpartij waren betrokken.
Bij de inval in de woning aan de Weverstraat werd onder meer een politiehond ingezet.
Bij de inval in de woning aan de Weverstraat werd onder meer een politiehond ingezet. © News United / Dennis Bakker
Eerder deze week werd een inval gedaan in een woning aan de Enschedese Weverstraat, waarbij de bewoner werd ingerekend. Hij wordt ervan verdacht dat hij bemoeienis had bij de schietpartij in Hengelo. Bij de inval werd onder meer een politiehond ingezet.

Videobeelden

De man is echter de volgende dag alweer op vrije voeten gesteld. Volgens bronnen lijkt hij te zien op beelden van beveiligingscamera's, waaruit zou blijken dat hij zich rond het tijdstip van de schietpartij elders ophield.
Dat blijkt uit onderzoek door het rechercheteam dat luistert naar de naam Tongo.

Vermoedelijke rol

De man wordt verdacht van betrokkenheid bij de schietpartij, maar onduidelijk is wat dan zijn rol zou zijn in deze zaak. Hetzelfde geldt voor de 21-jarige Rotterdammer. Zo is nog onbekend of hij de vermoedelijke schutter is.
Zijn advocaat zegt niet te kunnen reageren omdat haar cliënt nog in beperkingen zit, wat inhoudt dat hij behalve met zijn raadsvrouw geen enkel contact met de buitenwereld mag hebben.
De Enschedeër is weliswaar op vrije voeten gesteld, maar blijft verdachte in de zaak. Zijn advocaat, Roy van der Wal, zegt niet te kunnen reageren.

Weggegooid wapen

Behalve de aanhouding in Enschede is er gisteren in Hengelo gezocht naar het moordwapen. Meteen na de schietpartij is het vuurwapen waarschijnlijk weggegooid. De zoekactie leverde echter niets op.
De politie laat verder weten dat in het kader van het onderzoek in contact wil komen met een man, die rond het tijdstip van de moord een taxi heeft besteld voor een man, die zich ophield in de buurt van het NS-station in Hengelo. De beller is geen verdachte, aldus de politie. "Maar we komen graag met hem in contact."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.