Nieuws

Vrijdag en zaterdag laatste eerbetoon aan Marcus, de overleden arrestant uit Hengelo

Tijdens een condoleance kan een laatste eerbetoon worden gebracht aan Marcus.
Tijdens een condoleance kan een laatste eerbetoon worden gebracht aan Marcus. © Familie Marcus
Vrienden en familie van de 37-jarige Marcus, die overleed nadat hij eerder bij zijn aanhouding onwel was geworden, kunnen zaterdagavond een laatste eerbetoon brengen aan de Hengeloër. Juist omdat vanwege het lopende onderzoek nog onduidelijk is wanneer de uitvaart gaat plaatsvinden, hebben de nabestaanden gekozen voor een uitgebreid afscheid: een condoleancebijeenkomst op vrijdagavond en op zaterdagaavond kan er een laatste groet worden gebracht, zo laat een woordvoerder namens de familie weten.
De Hengeloër Marcus (op verzoek van de familie wordt in het belang van zijn kinderen de achternaam niet gepubliceerd) kwam de afgelopen week landelijk in het nieuws omdat hij bij zijn arrestatie onwel was geworden en in coma was geraakt. Omdat er geen zicht was op verbetering, werd gisteren de medische behandeling stopgezet, waarna hij overleed.
De familie wil dat de onderste steen in deze zaak boven komt en heeft dan ook aangedrongen op autopsie op het lichaam van Marcus in een poging de doodsoorzaak te achterhalen.

'Extra belangrijk'

In het kader van dit onderzoek is het lichaam van Marcus nog niet vrijgegeven door justitie en kan hij zodoende niet worden opgebaard voor de condoleance van vrijdag en het laatste eerbetoon van zaterdag.
Ter nagedachtenis aan Marcus is in Hengelo een graffitimuur voor hem gemaakt.
Ter nagedachtenis aan Marcus is in Hengelo een graffitimuur voor hem gemaakt. © RTV Oost

"Omdat vooralsnog onbekend is hoe het nu verder moet met de uitvaart, zijn de condoleance en de laatste groet extra belangrijk voor Marcus' gezin en zijn familie", laat een woordvoerster namens de familie weten.
Ze benadrukt dat zowel de condoleance als het laatste eerbetoon niet is voorbehouden aan leden van de Suryoye-gemeenschap. "Eenieder is welkom. Behalve zijn vrouw en twee zoontjes, kunnen ook Marcus' vader en moeder, zijn drie broers en twee zusjes worden gecondoleerd."

Begraven in Glane

Vanwege het justitiële onderzoek is nog onbekend wanneer de uitvaartdienst plaatsheeft, maar vast staat al wel dat Marcus bij het Syrisch-orthodox klooster St. Ephrem in Glane wordt begraven.
De condoleance van vrijdag en het laatste eerbetoon worden gehouden in de Mariakerk in Hengelo en beginnen om 19.00 uur.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.