Nieuws

VIDEO | Oost op het Asfalt: inhalen met de aanhanger tegen alle regels in

Inhalen met de aanhangwagen, via de doorgetrokken streep en het verdrijvingsvlak.
Inhalen met de aanhangwagen, via de doorgetrokken streep en het verdrijvingsvlak. © RTV Oost
Op pad met een aanhanger. Voor menig automobilist reden om toch wat voorzichtiger door het verkeer te laveren. Maar niet de bestuurder van deze auto met aanhangwagen in Hengelo. Sterker, die lapt alle regels aan zijn laars.
De bestuurder van deze auto met dashcam keek begin deze maand vreemd op toen hij ineens met hoge snelheid werd gepasseerd door een zwarte Volkswagen met aanhangwagen.

Verboden terrein

Uit de door hem meegestuurde video blijkt overduidelijk dat deze kennelijk drukke automobilist het niet zo nauw neemt met de verkeersregels. Niet alleen negeert hij de doorgetrokken streep, maar vervolgens rijdt hij ook nog eens met zijn auto met aanhanger vol over het verdrijvingsvlak; streng verboden terrein dus.
Met de aanhanger inhalen via een dubbele doorgetrokken streep en over het verdrijvingsvlak.
De bestuurder van de dashcam-auto zegt dat hij vanaf de Europalaan rechtsaf de Beneluxlaan in reed toen hij tot zijn verbazing door de auto met aanhanger werd gepasseerd: "Na het afslaan trek ik normaal op richting de toegestane 60 kilometer per uur. Maar ik werd meteen al ingehaald. Blijkbaar had deze automobilist met aanhanger hele grote haast."

Toesturen video

RTV Oost besteedt in de rubriek Oost op het Asfalt aandacht aan opmerkelijke situaties in het Overijssels verkeer. Gevaarlijke situaties, agressie onder automobilisten. Maar het mogen ook grappige, kolderieke taferelen zijn.
Zie deze pagina voor het toesturen van video's.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.