Nieuws

Melbuul'ndagen in Borne: "Elkaar weer even zien aan het einde van de vakantie"

Melbuul'ndagen
Melbuul'ndagen © RTV Oost
In Borne zijn de Melbuul'ndagen in volle gang. Vijf dagen van feesten, bands, veel bier maar ook een wielerwedstrijd.
Uit Den Haag, uit Brabant, overal komen ze vandaan. Oud-inwoners komen naar Borne voor de Melbuul'ndagen: "Voor de gezelligheid, om bij te praten en ja, ook om bier te drinken."
Het eerste vat bier wordt donderdagavond op het Dorsetplein aangeslagen door burgemeester Jan Pierik, een hele eer: "Ik ben in Borne als burgemeester begonnen in 2020 en deze dagen konden door corona steeds niet doorgaan. Nu mag ik eindelijk." En met enkele confetti-kanonnen worden de Melbuul'ndagen geopend. "Dit is een mooi moment om elkaar weer even te zien na de vakantie en weer bij te praten."
Melbuul’ndagen Borne
Ondertussen rijden bekende en minder bekende regionale wielrenners de Ronde van Borne. De speaker kondigt ze enthousiast aan, maar moet het doen met weinig publiek. De meeste bezoekers blijven op het Dorsetplein, ook omdat daar de wedstrijd van FC Twente op een groot scherm te volgen is. Het publiek dat wel kijkt is enthousiast: "Prachtig toch? We klappen hard voor de renners. En zaterdag zijn we zelf aan de beurt en doen mee aan de Run-Bike-Run."
Vanavond en het hele weekend zijn er nog diverse activiteiten in Borne zoals optredens van Broadway Band en Blizzert, kermis, een braderie en een speciaalbierfestival.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.