nieuws

Eis: gevangenisstraf voor grove mishandelingen tegen NS-personeel in Almelo

Tegen de twee verdachten van mishandeling van NS-personeel in Almelo zijn straffen geëist van 15 maanden waarvan vijf voorwaardelijk en negen maanden waarvan vier voorwaardelijk.
Volgens de officier van justitie moet de straf hoger zijn dan normaal omdat beide slachtoffers een publieke functie hebben.
De twee verdachten uit Schiedam en Rijssen zouden begin december een conducteur en een machinist hebben mishandeld op het station van Almelo, nadat de conducteur hen aansprak op hun gedrag. In de trein vielen ze een meisje van 19 lastig. 

Grof geweld, reizigers renden weg

De twee verdachten schopten en sloegen de conducteur en de machinist verschillende keren, ook toen ze al op de grond lagen. Een van de slachtoffers raakte daarbij bewusteloos. Ook werd een van hen over het perron gesleurd.
In de rechtszaal werden beelden getoond van de beveiligingscamera, waarop te zien is dat de mannen zich probeerden te verzetten maar het onderspit moesten delven. Ook is te zien dat uiteindelijk één reiziger de NS'ers te hulp schoot, waarna het geweld afgelopen was. Twee anderen renden weg om hulp te halen.

Steun van collega's

De rechtszaak werd bijgewoond door 150 NS-medewerkers, van wie twee derde op de gang via Twitter meekeek. De groepen wisselden elkaar af. De extra zaal die voor hen was ingericht was niet bruikbaar omdat de videoverbinding niet werkte.
De 150 NS'ers wilden met hun aanwezigheid steun betuigen aan hun collega's en een signaal afgeven dat ze het geweld in treinen en op stations zat zijn.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.