nieuws

Onderneemster Marktplein Tubbergen 'in shock' door besluit gemeente

Onderneemster Iris Bekhuis van Marktplein Tubbergen is volgens eigen zeggen 'in shock' na het lezen van een persbericht van de gemeente Tubbergen over háár winkel. In dat bericht schrijft de gemeente dat Bekhuis' winkel op de verkeerde plek zit en op de huidige manier niet voortgezet kan worden.
In het persbericht schrijft de gemeente Tubbergen dat het wil dat alle winkels in het dorpscentrum zijn gevestigd. Daar investeert de gemeente ook in. De winkel van Bekhuis hoort volgens de gemeente niet thuis op een bedrijventerrein, maar in het centrum.

"Iedereen is blij met de winkel"

Die boodschap is nieuw en komt volledig onverwacht voor Bekhuis. "Ik ben in shock. Dit moet over ons gaan. Wat is doel?" Bekhuis snapt er helemaal niets van. Ruim een week geleden opende ze - samen met haar zus - de winkel en de reacties zijn alleen maar positief. "Iedereen is zo blij met een nieuwe winkel in Tubbergen. De mensen reageren er zo goed op. Het is goed voor de werkgelegenheid. Er komt weer 'swung' in het dorp", zegt Bekhuis.
Ze probeert na te gaan waar het in de communicatie met de gemeente is misgegaan. "Op 14 november hebben we een principeverzoek voor de winkel ingediend. Daar werd zo positief en enthousiast op gereageerd, dat we met de voorbereidingen zijn begonnen. Een bedrijf als dit zet je niet in een paar dagen op", aldus Bekhuis. Daarna bleef het lang stil aan de kant van de gemeente. "Wij dachten: geen bericht is goed bericht, dus we kunnen in maart open." Bekhuis nam voor de opening nog een keer contact op met de gemeente, maar werd daar niet veel wijzer van. Dus ging ze een week geleden open.

"Geen versnipperd winkelaanbod"

De vraag is nu of dat een verstandige beslissing was. In het persbericht reageert wethouder Erik Volmerink op de winkel. "Het concept, een soort fysieke marktplaats, is een interessant concept. Het past alleen niet bij ons uitgangspunt dat we winkelfuncties willen clusteren in de kernwinkelgebieden. We willen geen versnipperd winkelaanbod en daarom kunnen we maar gedeeltelijk meewerken aan het verzoek."
Het is een klap in het gezicht van Bekhuis, die er niet aan moet denken om zo kort na de opening al te moeten sleutelen aan het concept. "De kracht van onze winkel is ons brede assortiment. We hebben alles. Van groot tot klein. Vanwege ons gigantische assortiment moeten we ook op een bedrijventerrein zitten. Dat past niet in het centrum. We hebben alles. We zitten ook in niemands vaarwater. Er is niemand die last van ons heeft."
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.