nieuws

Voorlopige opkomst verkiezingen: Olst-Wijhe, Enschede, Losser en Hengelo

Mensen stemmen vandaag voor de waterschappen en de Provinciale Staten
Mensen stemmen vandaag voor de waterschappen en de Provinciale Staten
Een aantal gemeenten in de provincie Overijssel maakt vandaag de voorlopige opkomst van stemmers in hun gemeente bekend. Om 16.00 uur hebben de gemeenten Olst-Wijhe, Enschede en Hengelo hun tussenopkomst bekendgemaakt. De gemeente Losser maakte om 17.00 uur de opkomst bekend.
In Olst-Wijhe hebben 3715 inwoners gestemd. Dat is een opkomstpercentage van 27 procent. De voorlopige opkomst voor de waterschapsverkiezingen is iets minder met 26 procent.
Voorlopige opkomst van de stemgerechtigden in Enschede was om 16.00 uur vanmiddag 19,65 procent. In Hengelo ging 25 procent van de inwoners naar de stembus. De opkomst in Losser was 29.62 procent. De meeste gemeenten in Overijssel hebben aangegeven niet met tussentijdse opkomstcijfers te komen.
Het is dit jaar voor het eerst dat er op één dag zowel voor de Provinciale Staten als voor de waterschappen gestemd mag worden. In 2011 lag het opkomstpercentage voor de Provinciale Statenverkiezingen in Overijssel op 57,72 procent. Naar verwachting zal in het de avond pas echt storm lopen bij de stembureaus, omdat dan de meeste mensen klaar zijn met werken. De PvdA en het CDA verwachten dit jaar een opkomst van ongeveer 60 procent.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.