Overig

Bekende Overijsselaars gaan terug naar hun roots bij RTV Oost

Bert Eeftink gaat met Bas Nijhuis terug naar diens roots in Enschede
Bert Eeftink gaat met Bas Nijhuis terug naar diens roots in Enschede © APEX / RTV Oost
Waar je opgroeit, word je gevormd. Dat geldt voor iedereen, ook voor mensen in de spotlights. In het derde seizoen van het TV Oost-programma Roots zoekt Bert Eeftink weer het spoor terug van bekende Overijsselaars. Terug naar waar hun wortels liggen. Terug naar het begin. Terug naar hun... roots. De eerste aflevering zie je donderdag 1 september om 18.30 uur op TV Oost.

Bas Nijhuis

In de eerste aflevering gaat Bert Eeftink samen met scheidsrechter Bas Nijhuis terug naar zijn jeugd in Enschede. Als jongetje voetbalde Bas bij Vogido en De Tubanters. Vanaf zijn 15e begint hij met fluiten van voetbalwedstrijden, en daar maakt hij zijn beroep van. De grote liefde voor dieren is een rode draad in het leven van Bas. Hij is voorzitter van de kinderboerderij waar hij in zijn jeugd al kwam en ook bij hem thuis is het een walhalla voor dieren. Dat was vroeger al zo, maar nu nog steeds. Paarden, ganzen, varkens, als hij het over mocht doen was hij misschien wel boer geworden.

Bekende Overijsselaars

Roots zie je elke donderdag en zaterdag op TV Oost. Dit seizoen zijn de gasten scheidsrechter Bas Nijhuis, rockmuzikant en schilder Erik Neimeijer, radiopresentator Marisa Heutink, weerman Dennis Wilt en volkszanger Stef Ekkel.
De eerste uitzending van het nieuwe seizoen van Roots zie je op TV Oost op donderdag 1 september om 18:30 uur. De uitzending wordt donderdag én zaterdag herhaald. Kijk voor de uitzendtijden op www.rtvoost.nl/tv. De afleveringen terugkijken kan op www.rtvoost.nl/roots, daar vind je ook alle afleveringen van seizoen 1 en 2 van Roots.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.