nieuws

Het is gelukt: Giethoorn op internationaal Monopoly-bord, van Peru tot Japan

Giethoorn krijgt een plek op het internationale Monopolybord. Dat maakt de fabrikant van de spellen vandaag bekend. "Zo zie je maar weer, als je samen achter iets staat is niets onmogelijk", aldus één van de initiatiefnemers in Giethoorn.
Monopoly bestaat vandaag tachtig jaar. Voor die gelegenheid wordt er een internationaal speelbord uitgegeven waar dorpen en steden zich voor konden aanmelden.

Wildcard

Fans in 182 landen konden stemmen op hun favoriete steden. Giethoorn meldde zich aan en organiseerde allerlei acties om maar op het bord te komen. Zo was het een aantal weken geleden mogelijk om in het dorp te betalen met monopolygeld. Dat is door de spellenmaker achter Monopoly beloond met een wildcard.
Voor Nederland wordt er naast Amsterdam nu plek ingeruimd voor Giethoorn. Nederland is het enige land met twee plaatsen. Giethoorn vult straks naast Madrid het eerste vlakje op het bord, het bruine vlakje dat Dorpstraat Ons Dorp op het reguliere bord inneemt.

Kiethorn en Giethorny

"Afgaand op geïnterviewde toeristen in Giethoorn wordt het met uitspraken als 'Kiethorn' en 'Giethorny' nog een hele uitdaging voor Monopolyspelers over de hele wereld om de plaatsnaam goed uit te spreken", aldus de spellenfabrikant Hasbro. Het spel komt in het najaar uit.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.