Nieuws

Politie bevestigt vermoeden: brand bij 'asielhotel' Albergen is aangestoken

Agenten doen onderzoek bij het pand
Agenten doen onderzoek bij het pand © ANP / Vincent Jannink
De brand bij het toekomstig azc in Albergen is aangestoken. De politie deed gisteren onderzoek, maar kon vandaag pas definitief zeggen dat het gaat om brandstichting. Er is nog niemand aangehouden.
Agenten hebben onder meer een buurtonderzoek gedaan en zoeken nog naar camerabeelden uit de omgeving. De politie wil nog niet zeggen of er een camera op de plek van de brand gericht stond; iets wat goed zou kunnen aangezien het pand volhangt met camera's.

Zwartgeblakerde gevel

De brand werd gisterochtend rond 06.15 uur ontdekt. Volgens een woordvoerder van de politie stond een bosschage pal naast het hotel in brand. Op foto's is te zien dat ook een deel van een gevel van het hotel zwartgeblakerd is door de brand. Niemand raakte gewond.
Naar verwachting komen over vier à vijf weken de eerste asielzoekers in het voormalig hotel 't Elshuys in Albergen. In de tussentijd verbouwt het COA het pand zodat er tussen de 150 en 300 mensen kunnen worden opgevangen.
Ook wil het COA in gesprek gaan met buurtgenoten en de gemeente, zegt bestuursvoorzitter Milo Schoenmaker. "We willen de boel nu weer tot rust brengen. Er is veel gebeurd, veel gezegd en er zijn zorgen geuit. Laten we praten over wat we willen, ik hoop dat iedereen daar open voor staat."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.