Nieuws

Twentefans kunnen niet met trein naar stadion: 'Kunnen veiligheid niet garanderen'

Twentefans kunnen niet met trein naar stadion: 'Kunnen veiligheid niet garanderen'
Twentefans kunnen niet met trein naar stadion: 'Kunnen veiligheid niet garanderen' © RTV Oost/Wouter de Wilde
FC Twente-supporters kunnen morgen niet met de trein naar de Grolsch Veste. NS-treinen rijden niet vanwege een staking, waardoor ook Keolis besloot niet te rijden. "De staking betekent extra drukte op het station en in de treinen van Keolis Blauwnet", meldt de vervoerder. "De veiligheid kan hierdoor niet worden gewaarborgd."
FC Twente speelt morgen om 21.00 uur tegen Excelsior. Treinen stoppen vanaf 19.30 uur niet meer op station Enschede Kennispark, op andere stations stopt de vervoerder wel gewoon.

'Teleurstellend'

FC Twente-woordvoerder Richard Peters noemt het besluit 'teleurstellend'. De club heeft meerdere gesprekken gevoerd met Keolis over het voornemen om geen treinen te laten rijden. "Als het aan ons ligt, rijden er iedere 5 minuten treinen."
Keolis wilde niet reageren op vragen over het besluit. Volgens de vervoerder ligt de woordvoering over het besluit bij FC Twente. De club ontkent dat. "Ik voel me voor veel verantwoordelijk, maar niet voor de treinen", zegt Peters.
Keolis laat de bussen van Twents en de pendeldienst vanaf de Universiteit Twente vooralsnog wel rijden. FC Twente heeft op het terrein van de UT extra parkeerplekken geregeld.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.