Overig

Roots met Bas Nijhuis

Bert Eeftink gaat met Bas Nijhuis terug naar diens roots in Enschede
Bert Eeftink gaat met Bas Nijhuis terug naar diens roots in Enschede © APEX / RTV Oost
In de eerste aflevering van het derde seizoen Roots gaat Bert Eeftink samen met Bas Nijhuis terug naar zijn jeugd in Enschede.
Waar je opgroeit, word je gevormd. Dat geldt voor iedereen, ook voor mensen in de spotlights. In het derde seizoen van het TV Oost-programma Roots zoekt Bert Eeftink weer het spoor terug van bekende Overijsselaars. Terug naar waar hun wortels liggen. Terug naar het begin. Terug naar hun... roots. In de deze aflevering van Roots gaat Bert Eeftink samen met scheidsrechter Bas Nijhuis terug naar zijn jeugd in Enschede.

Bas Nijhuis

Als jongetje voetbalde Bas bij Vogido en De Tubanters. Vanaf zijn 15e begint hij met fluiten van voetbalwedstrijden, en daar maakt hij zijn beroep van. De grote liefde voor dieren is een rode draad in het leven van Bas. Hij is voorzitter van de kinderboerderij waar hij in zijn jeugd al kwam en ook bij hem thuis is het een walhalla voor dieren. Dat was vroeger al zo, maar nu nog steeds. Paarden, ganzen, varkens, als hij het over mocht doen was hij misschien wel boer geworden.

Aflevering terugkijken

In Roots gaat Bert Eeftink met scheidsrechter Bas Nijhuis terug naar diens jeugd in Enschede.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.