Overig

Roots met Erik Neimeijer

Bert Eeftink gaat met rockmuzikant en schilder Erik Neimeijer terug naar diens roots in Heino
Bert Eeftink gaat met rockmuzikant en schilder Erik Neimeijer terug naar diens roots in Heino © Apex / RTV Oost
In de tweede aflevering van Roots gaat Bert Eeftink samen met rockmuzikant en schilder Erik Neimeijer terug naar diens jeugd in Heino.
Waar je opgroeit, word je gevormd. Dat geldt voor iedereen, ook voor mensen in de spotlights. In het derde seizoen van het TV Oost-programma Roots zoekt Bert Eeftink weer het spoor terug van bekende Overijsselaars. Terug naar waar hun wortels liggen. Terug naar het begin. Terug naar hun... roots. In deze aflevering van Roots gaat Bert Eeftink samen met rockmuzikant en schilder Erik Neimeijer terug naar zijn jeugd in Heino.

Erik Neimeijer

Erik kwam uit een muzikale familie. Met zijn vader, moeder, broer en zus trad hij al jong op tijdens de Pompdagen en voor de kabel tv. Samen met Bert gaat hij terug naar de fanfare waar het allemaal begon en waar Erik's vader nu nog steeds speelt. Behalve muziek kwam de kunst al vroeg om het hoekje kijken. Hij bezocht graag Kasteel Het Nijenhuis om daar de schilderijen te bewonderen. Gitaarspelen leerde hij in Zwolle van gitaarleraar Albert. In deze stad bracht hij al wilde jaren door. Hij speelde in kroegjes, kwam in aanraking met drugs en versierde flink wat vrouwen. In Amsterdam zet Erik dat rock & roll-leven voort tijdens zijn studie psychologie. Totdat hij zijn jeugdliefde Maartje weer tegenkomt, de 'love of my live', aldus Erik. Voor haar gaat hij terug naar zijn roots in Salland. Inmiddels zijn muziek maken en schilderen even belangrijk in zijn leven.

Aflevering terugkijken

In Roots gaat Bert Eeftink met rockmuzikant en schilder Erik Neimeijer terug naar diens jeugd in Heino

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.