Nieuws

COA treft extra veiligheidsmaatregelen bij 'asielhotel' in Albergen

Beveiligingscamera's bij het azc-hotel in Albergen.
Beveiligingscamera's bij het azc-hotel in Albergen. © RTV Oost / Teun van der Velden
Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) plaatst vandaag bewakingscamera's bij het azc-hotel 't Elshuys in Albergen. Het gaat om een extra maatregel; er waren al 24 uur per dag twee beveiligers in het pand. Ook hingen er al onopvallende camera's van de politie. Het COA is eigenaar van het voormalige hotel in de gemeente Tubbergen.
De politie meldde vandaag dat de brand die gistermorgen werd ontdekt bij het 'asielhotel' is aangestoken. Er zijn sporen van brandstichting aangetroffen. De brand in een bosschage op het terrein richtte geen grote schade aan. Er is volgens de politie nog geen verdachte gearresteerd.
Het hotel in Albergen is gekocht door het COA om er een asielzoekerscentrum van het maken. De voormalige eigenaresse van het gebouw verloor gisteren een kort geding waarin ze de verkoop probeerde terug te draaien. De koopovereenkomst is nu gesloten. Het COA hoopt eind september de eerste asielzoekers in het voormalige hotel te huisvesten.

Oproepen op social media

De politie pakte vorige week een 26-jarige man uit Denekamp op die op Facebook opriep om "de boel in brand te steken." Deze man kreeg een strafbeschikking en moet een taakstraf van veertig uur uitvoeren. In Albergen is het verzet tegen de komst van het azc groot.
Op sociale media zijn nog veel meer oproepen tot vernieling verschenen. Zo werd op Twitter gisteravond meerdere keren gesuggereerd dat het in brand steken van het hotel de oplossing van het probleem zou zijn. De politie houdt de zaak in de gaten, aldus een woordvoerder.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.