Nieuws

EBS mag busvervoer in Overijssel verzorgen, bezwaren van Qbuzz van tafel geveegd

Het gebouw in Amersfoort waarin het hoofdkantoor van Qbuzz is gevestigd.
Het gebouw in Amersfoort waarin het hoofdkantoor van Qbuzz is gevestigd. © ANP
Vervoerder EBS mag het busvervoer de komende dertien jaar verzorgen in onder meer Midden-Overijssel en Zwolle. Qbuzz had bezwaar aangetekend tegen de gunning, maar de bezwaren zijn allemaal van tafel geveegd.
In april van dit jaar maakten de provincies Flevoland, Gelderland en Overijssel bekend de gezamenlijke busconcessie voor een periode van dertien jaar te gunnen aan EBS.
Qbuzz tekende in mei bezwaar aan tegen dat besluit. Gedeputeerde Bert Boerman van de provincie Overijssel zei destijds dat Qbuzz bezwaar maakte, omdat ze het aanbod van EBS als 'niet rendabel' beschouwen. EBS zou meer ritten bieden dan financieel uit zou kunnen, meent Qbuzz volgens Boerman.

Bezwaarschriftencommissie

Het bezwaar is behandeld door een speciaal voor deze aanbesteding ingestelde bezwaarschriftencommissie. De commissie adviseert het besluit in stand te laten. Naar het oordeel van de commissie is geen sprake van een ongeldige inschrijving of een inschrijving die abnormaal laag is.
De nieuwe busconcessie gaat december dit jaar van start in het noordelijke deel van de Veluwe en Midden-Overijssel. Dit omvat onder meer het stadsvervoer in Apeldoorn en Zwolle. Vanaf december volgend jaar verzorgt EBS ook het OV in de regio IJsselmond en Lelystad.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.