Overig

Vacature: Mediaraad RTV Oost zoekt verbreding

© RTV Oost/Wouter de Wilde
Wij kennen jou nog niet. En juist daarom hebben we je nodig! De Mediaraad vertegenwoordigt het publiek van RTV Oost. De mediaraad stelt jaarlijks het media-aanbodbeleid vast en controleert of RTV Oost dit ook goed uitvoert. Dat klinkt misschien statig, maar is vooral heel praktisch. Want zo zorgen we ervoor dat iedereen zich thuis kan voelen in Overijssel door een goed aanbod van nieuws, informatie en cultuur uit de regio. Of dat nou via de website, tv, radio of onze app is.
Om het diverse publiek van Overijssel nog beter te kunnen vertegenwoordigen, zoeken we nu verbreding. Verbreding in allerlei opzichten: in achtergrond, ervaring, interesse, leeftijd, werkveld. Idealiter breng jij RTV Oost ‘iets’ dat wij nog niet kennen. Daarbij is onze wens dat je constructief bijdraagt aan onze vergaderingen en de verdere ontwikkeling van RTV Oost. Wees gerust, je krijgt voldoende tijd om daarin te groeien.
Gezien de huidige samenstelling van de Mediaraad zijn wij extra nieuwsgierig naar iemand die feeling heeft met natuur en milieu, afkomstig is uit Salland of de Kop van Overijssel en jonger is dan 45. Maar ook als je hier niet exact aan voldoet, voel je vrij om ons te laten weten dat je interesse hebt. .

Jij past bij de Mediaraad als je:

  • Belangstelling hebt voor de (regionale) media;
  • Vragen durft te stellen;
  • Nieuwsgierig bent;
  • Interesse hebt om bij te dragen aan een goed geïnformeerd debat in de samenleving, waarin RTV Oost een rol speelt.

Wat je mag verwachten van ons:

  • Als Mediaraad komen we doorgaans 6 keer per jaar bij elkaar.
  • Een aanstelling voor minimaal 1 jaar met daarna een gezamenlijke evaluatie.
  • Uitbreiding van je netwerk en verbreding van je horizon.
  • Vacatie- en onkostenvergoeding.

Aanvullende informatie over de Mediaraad:

De mediawet vereist dat iedere (regionale) publieke omroep een orgaan heeft dat het media-aanbod bepaalt en evalueert aan de hand van de missie van de omroep en de taakstelling zoals vastgelegd in de Mediawet. Binnen RTV Oost is dit de Mediaraad RTV Oost. De Mediaraad borgt dat RTV Oost Overijsselaars (in al haar diversiteit) bereikt met (journalistieke) content (informatie, cultuur en educatie) waarin zij zich herkennen. De Mediaraad vergadert 6 keer per jaar. Voor de leden is een (onkosten)vergoeding beschikbaar.
De Mediaraad telt minimaal 9 leden. De Mediaraad moet representatief zijn voor de belangrijkste in Overijssel voorkomende maatschappelijke, culturele, godsdienstige en geestelijke stromingen en streeft naar een evenredige vertegenwoordiging naar leeftijd, geslacht en regionale spreiding.
Nieuwsgierig geworden? Dan is alleen dát al een reden om te reageren. Mail je motivatiebrief en CV vóór 18 februari 2024 naar vacaturemediaraad@rtvoost.nl. Heb je vragen over deze mooie functie. Mail ons gerust.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.