nieuws

Twentse bedrijven met koningspaar op handelsmissie in Noord-Duitsland

Twentse bedrijven waren vandaag op een handelsmissie in Noord-Duitsland. Bijzonder was dat de ondernemers daarbij in het gezelschap van het koningspaar verkeerden.
De gesprekken tussen Nederlandse en Duitse ondernemers vonden plaats bij het Duitse bedrijf Dräger in Lübeck in de aanwezigheid van Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima. In de Nederlandse handelsdelegatie was het aandeel van deelnemende bedrijven uit Twente opvallend. Zo completeerden de Twentse bedrijven Benchmark, Demcon, IMS, Reden, VDL-ETG, CMI, Universiteit Twente-Medisch Spectrum Twente en World Trade Center Twente de handelsdelegatie.
Het doel van de handelsmissie is dat Nederlandse bedrijven de Duitse markt verkennen, maar tegelijkertijd de eigen regio profileren. Daarnaast wordt verkend in hoeverre de regio’s Oost-Nederland en Noord-Duitsland kunnen samenwerken.
De missie naar Noord-Duitsland is ook bedoeld om de bedrijven in de sector Life Sciences & Health in de regio Hamburg beter te leren kennen. De missie wordt gebruikt ter voorbereiding op de Medical Tour half juni naar Noord-Duitsland. Deze tour is een coproductie tussen het innovatiecluster van het Center for Medical Imaging (CMI - Universiteit Twente) en het World Trade Center Twente. Tevens staat een missie vanuit Duitsland naar Twente half mei op het programma. Deze missies worden mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de Provincie Overijssel.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.