Nieuws

Dag van de waarheid bij Heracles: Doudah onderweg, terugkeer Te Wierik en Kuwas lonkt

Komen Kuwas en Te Wierik op deze laatste dag terug naar Heracles?
Komen Kuwas en Te Wierik op deze laatste dag terug naar Heracles? © Orange Pictures
Heracles Almelo lijkt zich op te maken voor één van de drukste transferdagen in de historie van de club. Zo hoopt technisch directeur Nico-Jan Hoogma op de laatste dag van deze window Mike te Wierik en Brandley Kuwas terug te halen naar Erve Asito. Verder nadert Hoogma ook een akkoord met middenvelder Mohammed Amin Doudah van Jong PSV.
De 19-jarige Marokkaanse Belg was maandag al aandachtig toeschouwer en moet het middenveld versterken van de formatie van John Lammers na het vertrek van Orestis Kiomourtzouglu. De deal is nagenoeg bezegeld.
Doudah van Jong PSV kwam in actie tegen PEC Zwolle vorige week
Doudah van Jong PSV kwam in actie tegen PEC Zwolle vorige week

Te Wierik en Kuwas terug?

Mike te Wierik, die een deel van het plezier is verloren bij FC Groningen na de komst van trainer Frank Wormuth, is de beoogde opvolger voor Marco Rente. Te Wierik was vorig jaar al in beeld voor een hereniging bij Heracles, maar koos toen voor een tweede avontuur bij FC Groningen.
De komst van de 30-jarige verdediger is nog niet afgerond, maar er lijkt een achtste seizoen te komen voor Te Wierik in het zwart en wit van Heracles. Eerder voetbalde hij al van 2010 tot en met 2017 in Almelo.
Ook Kuwas is in beeld bij Hoogma, maar zijn weerzien is op dit moment minder concreet dan Te Wierik. Eerder al werd de reünie al kleur gegeven door Marko Vejinovic, Thomas Bruns en Samuel Armenteros.
Mike te Wierik
Mike te Wierik © Pro Shots

Rente naar Coventry

Naast de mogelijke terugkeer van twee oud-gedienden, is er ook een aantal spelers op weg naar de uitdaging. Marco Rente is namelijk in de afrondende fase met Coventry City. De Duitser was al geruime tijd in gesprek met Heracles over een vertrek na de degradatie van vorig seizoen.
Sinan Bakis lijkt ook nog elders onderdak te vinden op de slotdag. De situatie van Bilal Basaçikoglu ligt complexer. Er is ook een mogelijkheid dat het contract aan het eind van deze week in onderling overleg wordt ontbonden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.