nieuws

Voormalig lid werkgroep Linderveld niet blij met plan Deventer safaripark

Linderveld moet natuurgebied blijven
Linderveld moet natuurgebied blijven
Het Deventer plan voor een Afrikaans dierenpark aan de rand van Schalkhaar incasseert direct na de bekendmaking al kritiek. Die komt uit de hoek van de voormalige Werkgroep Linderveld, die een paar jaar geleden met succes de komst van een bedrijventerrein in het zelfde gebied tegenhield. Â
Volgens Deventer Centraal staat Pauline Ypma, voorheen lid van de inmiddels opgeheven Werkgroep Linderveld, niet te springen. "Ik ben niet voor dit plan. Wat mij betreft kunnen ze beter de natuur haar gang laten gaan."
In oktober 2014 werd de Werkgroep Linderveld opgeheven. De leden maakten zich sterk tegen de komst van industrie op het Linderveld. "Toen de afslag van de N348 naar dit gebied uiteindelijk werd weggehaald, hebben wij besloten de werkgroep op te heffen", vertelt Ypma.
Nu duikt er alweer een nieuw plan op voor de locatie in Baarlerhoek, zoals het gebied heet. Ypma is er echter niet gecharmeerd van. "Wij hebben altijd geprobeerd in het gebied zoveel mogelijk groen te behouden en ervoor te zorgen dat het niet een mensenmassa aantrekt. Over een park als dit ben ik niet positief."

Liever naar Stichting IJssellandschap

Ypma ziet liever dat het gebied in handen komt van Stichting IJssellandschap. "Zij weten hoe je met de natuur om moet gaan. Wat mij betreft kan er dan prima een woonboerderij worden gebouwd. Het gebied wordt gepromoot als het groene verlengde van de Vijfhoek. En dan komt er zo'n plan."
Ypma sluit niet uit dat de werkgroep nieuw leven in wordt geblazen. "Maar ik wil eerst de details afwachten en de bijeenkomst op 28 maart in Lettele bijwonen. We zullen ongetwijfeld met elkaar praten om te zien of er iets moet gebeuren."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.