Meer gemeenten Twente waarschuwen horeca voor extreem-rechtse Duitse band

Na Losser waarschuwen steeds meer andere gemeenten in Twente voor de extreem-rechtse Duitse band Kategorie C. Die probeert in de regio een zaal te huren voor een optreden morgenavond, maar de burgemeesters van onder meer Tubbergen en Dinkelland willen de band niet in hun gemeente.

Vorige week waarschuwde burgemeester Sijbom van Losser de horecagelegenheden al voor de band. Die boekt een zaal zogenaamd voor een verjaardagsfeestje en stuurt de neonazi's die op de optredens afkomen pas op de dag van het concert een mail met de locatie. De eigenaar van de zaal ziet pas wat hij binnen heeft gehaald als het concert begint.

"Waakzaam bij aanvraag voor zaalhuur"

Ook de burgemeesters van Tubbergen en Dinkelland waarschuwden de horecagelegenheden in hun gemeenten voor de band. Ze waarschuwen de eigenaren waakzaam te zijn bij aanvragen voor zaalhuur. Volgens de Tubantia heeft een eigenaar in Noordoost Twente een afspraak afgezegd, toen hij achter het extreem-rechtse karakter van Kategorie C kwam. Ook in Haaksbergen kreeg de eigenaar van een horecagelegenheid een mail met de vraag of daar een verjaardagsfeest gevierd kon worden. De band heeft in de Achterhoek ook geprobeerd een zaal te huren.

De naam Kategorie C is een code voor gewelddadige voetbalfans. De bandleden maakten deel uit van een groep hooligans van voetbalclub Werder Bremen. In een van de teksten zingt de groep: "Duitsland, wit en zwart zijn de kleuren van je shirt, maar helaas ook van je spelers."

Meer over dit onderwerp:
Kategorie C Twente horeca Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren