Nieuws

VIDEO: Oeps, daar hangt inderdaad een camera... inbrekers betrapt in Deventer

Inbrekers in de achtertuin van 94-jarige vrouw uit Deventer
Inbrekers in de achtertuin van 94-jarige vrouw uit Deventer © RTV Oost / Onder de Loep
Een camera in de achtertuin van een vrouw van 94 uit Deventer, daar hadden deze inbrekers duidelijk geen rekening mee gehouden. Ze schrikken en doen snel de hand voor hun mond als ze in de gaten hebben dat een camera hen filmt. Toch heeft het de inbrekers niet tegengehouden om het huis van de oude vrouw aan de Keurkampstraat van boven tot beneden compleet overhoop te halen.
Feestdagen zijn populaire dagen bij inbrekers. Koningsdag, kerst of oud en nieuw, de kans op een inbraak ligt dan volgens de politie ruim vijftig procent hoger dan op een normale dag. De 94-jarige vrouw uit Deventer is dat inmiddels ook duidelijk geworden. Op 27 april, op Koningsdag, was ze even van huis.
Bij terugkomst waren op alle verdiepingen lades en kasten in haar woning opengetrokken. De inhoud ervan was over de vloer gegooid. De inbrekers hebben onder meer verzilverd tafelbestek gestolen uit het huis van de vrouw. In totaal 64 stuks, alleen lepels van de set hebben ze laten liggen.
"Mogelijk is dat bestek ergens te koop aangeboden of naar een zilveropkoper gebracht", zegt Jop Heinen van de politie. "Veel hebben ze er niet aan gehad, want het is weinig waard. Het is verzilverd bestek en geen volledig zilver."
Een van de mannen draagt zijn haren in een knotje en sleept met zijn benen
politiewoordvoerder Jop Heinen
De politie hoopt dat iemand de mannen in de achtertuin herkennen. "Ze hebben daar niets te zoeken en nadat zij in de tuin zijn gefilmd is het huis van de 94-jarige vrouw overhoop gehaald. Een van de mannen heeft een apart kapsel, zijn haren in een knotje. Hij sleept ook met zijn benen. We krijgen graag tips over deze mannen."
Weet je wie het zijn?
- Bel de tiplijn: 0800 - 6070 (gratis nummer)
- Stuur politie Deventer een privébericht op Facebook
- Gebruik het tipformulier
- Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.