Nieuws

Expeditie Oost: Jongensdroom wordt werkelijkheid: Frits Rorink (63) wordt buschauffeur

Frits Rorink achter het stuur van de bus waarin hij lest
Frits Rorink achter het stuur van de bus waarin hij lest © RTV Oost: Esther Rikken
Frits was jarenlang wethouder, in Deventer en Oldenzaal, maar nu jaagt hij eindelijk zijn jongensdroom na: hij wordt buschauffeur.
"Ja, ik had zeker nog een periode als wethouder kunnen werken of een andere bestuurlijke functie kunnen bekleden. Sterker nog, er is mij een mooie baan aangeboden in het onderwijs. En toch ga ik ervoor, ik ga doen waar ik als klein jochie al van droomde; ik word buschauffeur.

Rijles Bus D

De geboren en getogen Oldenzaler is 63 jaar en besloot een klein jaar geleden het roer om te gooien. Na een mooie carrière in het onderwijs en de politiek, heeft hij plaatsgenomen achter het stuur. Op dit moment nog het stuur van een taxi, maar als het aan Rorink ligt, begin oktober ook achter het stuur van een grote bus.
Inmiddels is hij druk doende met het oefenen voor het examen van het rijbewijs Bus D. "Dit is écht kicken, ik word hier zó blij van! Vroeger wilde ik dit al héél graag maar in die tijd 'moest' je van je ouders studeren, wanneer je een goed stel hersens had. Dat heb ik gedaan en in mijn werkzame leven heb ik ook vaak de route gevolgd, die vooral mijn vader voor mij uitgestippeld had. En dat voelde prima. Maar nu, nu volg ik mijn hart."
Een stralende Frits Rorink
Een stralende Frits Rorink © RTV Oost: Esther Rikken

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.