Cultuur

Nieuwe serie SPUNCK Podium: nieuw elan en vertrouwde gezichten

Nieuwe serie Spunck
Nieuwe serie Spunck © RTV Oost
De Zwolse singer/songwriter Esther Groenenberg gaat weer het theater in. Onder de titel 'Uit het hoofd' tourt ze met haar band vanaf 22 september door het hele land. Daarnaast verschijnt een nieuw album 'Rennen voor de boot', waarbij ze samenwerkte met onder anderen Bertolf Lentink en Daniel Lohues. Ook bracht Esther een nieuwe muziekvideoclip uit, 'Waar ik vandaan kom', waarvoor kunstenaar Jehudi van Dijk het artwork maakte. Jehudi geeft tekst en uitleg.
Acteur Laus Steenbeeke komt vertellen over de Almelose stadsproductie Van Katoen en Water, de opvolger van Van Katoen en Nu. Het is een verhaal over de geschiedenis van Almelo, een slordige 600 jaar. Renée de Gruijl komt op het SPUNCK podium een nummer zingen uit de voorstelling.

Muziek in het bos

Gitaarleraar Frank Meijer is in de wijde omgeving van Hengelo bekend om zijn school, maar misschien nog wel meer vanwege zijn beroemde Kampvuuravonden die hij als sinds 1992 organiseert. Het Kampvuurboekje is dan je entreebewijs en verder is alles gratis. Er is een stukje bos, een heuse kampvuurplaats, ieder neemt wat te eten en te drinken mee - vergeet vooral je gitaar niet - en voilà: daar is je oergezellige muziekavond in het bos.
In Eriks Koffer schrijft singer/songwriter Erik Neimeijer elke week een nieuw liedje. Dit keer is hij geïnspireerd door de verzetsheld en dichter Martinus Nijhoff. En in het nieuwe seizoen elke week weer mooie muziek-en uitgaanstips. Eva Heijne van Hedon Productiehuis en Harold de Boer van Poppunt Overijssel schuiven vandaag aan.
Bekijk hier de hele uitzending:
Nieuwe serie SPUNCK Podium: nieuw elan en vertrouwde gezichten

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.