Nieuws

Hekken om azc-hotel in Albergen geplaatst: "Voor de veiligheid"

Het COA plaatst om veiligheidsredenen hekken rondom het asielzoekershotel
Het COA plaatst om veiligheidsredenen hekken rondom het asielzoekershotel © RTV Oost
Naast bewakingscamera's en de inzet van beveiligers, neemt het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers (COA) nog meer veiligheidsmaatregelen rondom het azc-hotel 't Elshuys in Albergen. Vandaag zijn er hekken geplaatst voor het toekomstige opvangcentrum voor asielzoekers.
Volgens een woordvoerder van het COA worden de hekken geplaatst omwille van de veiligheid. "We willen ook voorkomen dat mensen binnen een kijkje gaan nemen." Ook moet het omheinen met hekken het gemakkelijker maken om straks het hotel zonder verstoring in te kunnen richten tot asielzoekerscentrum.
Omwonenden zijn verrast dat de hekken geplaatst zijn. "Eerder deze week werden er al grote lampen neergezet, die de hele nacht een fel, groen licht geven en nu deze hekken", zegt Hennie de Haan, woordvoerder van de omwonenden:
COA plaatst hekken rond toekomstig azc in Albergen

Brandstichting

Bij het toekomstige azc in Albergen was het de afgelopen dagen meermaals raak. Zo werd er maandagochtend brand gesticht en werd er woensdag met maiskolven gegooid naar het hotel, waardoor een ruit sneuvelde.
"Wij weten echt niets van wie die brandstichting gedaan heeft", zegt De Haan daarover. "En die maiskolf, die schijnt een barst in het raam te hebben veroorzaakt."

Eigendom van COA

't Elshuys is sinds afgelopen maandag eigendom van het COA. De vorige eigenaresse van het hotel wilde de verkoop nog terugdraaien, maar ze werd teruggefloten door de rechter.
Het COA en staatssecretaris Van der Burg (Asiel) willen in het voormalige hotel in Albergen tweehonderd asielzoekers onderbrengen. Ook willen ze units buiten plaatsen, voor nog eens honderd asielzoekers. Het besluit maakt veel los in het Twentse dorp, ook omdat de gemeente Tubbergen zelf tegen de plannen is.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.