Nieuws

Tweetal aangehouden voor moordaanslag 'tattookiller' Cor P.

Voor de moordaanslag op 'tattookiller' Cor P. zijn twee verdachten aangehouden
Voor de moordaanslag op 'tattookiller' Cor P. zijn twee verdachten aangehouden © Crimesite
Voor de moordaanslag op 'tattookiller' Cor P. zijn twee jonge mannen aangehouden. Dat zeggen bronnen rond het onderzoek tegen RTV Oost. Cor P., bijgenaamd De Paling, werd begin dit jaar neergeschoten op de Dominicaanse Republiek. De zogenoemde tattookiller wordt verdacht van de moord op Enschedeër Onno Kuut.
Op 4 januari werd Cor P. door twee mannen op een scooter beschoten. Hij overleefde de aanslag, maar raakte zwaargewond. Ten tijde dat hij werd neergeschoten, werd hij internationaal gezocht.
Vlak voordat de rechtbank in 2020 uitspraak deed in de moordzaak rondom Enschedeër Onno Kuut, nam hij de benen. Hij knipte zijn enkelband kapot en vluchtte uiteindelijk naar de Domicaanse Republiek. Nadat hij daar werd neergeschoten, is hij naar Nederland overgebracht. Hij zit nu vast.

Huurmoordenaars

Voor betrokkenheid bij de aanslag op P's leven zijn twee mannen aangehouden. Het OM heeft daar tot nu toe niets over naar buiten gebracht. De twee zouden samen met eventuele anderen een organisatie hebben gevormd die moorden in opdracht pleegt. Eén van de twee mannen wordt ook verdacht van bemoeienis bij een grote wapenopslag in Alphen aan de Rijn. Daar lagen vier raketwerpers en tientallen (automatische) wapens. Wanneer het tweetal is aangehouden is bij RTV Oost (nog) niet bekend.

Moord Kuut

Doelwit Cor P. uit Schiedam wordt verdacht van de moord op Onno Kuut uit Enschede in 2009. Volgens het OM heeft hij die moord gepleegd samen met zijn broer en twee anderen. Alle vier dragen ze een kenmerkende tatoeage op de rug met Chinese tekens. De rechtbank in Rotterdam sprak het viertal vrij voor de moord op de Enschedeër wegens onvoldoende bewijs. Justitie is tegen dat vonnis in hoger beroep gegaan. Wanneer de zaak dient, is nog niet bekend.
Enschedeër Kuut is waarschijnlijk omgebracht omdat hij teveel wist over de veronderstelde daden van de 'tattookillers'. Die groep mannen wordt door het OM gezien als een groep huurlingen, die hebben gemoord in opdracht. Kuut was één van hen.

Eerdere veroordeling

Cor P. is eerder veroordeeld voor een mislukte moordaanslag op een Amsterdammer. Volgens bronnen in het criminele milieu was hij ook de opdrachtgever voor een granaataanslag in Enschede. In het huis waar destijds één van de oprichters van motorclub Satudarah verbleef, ontplofte een granaat.
Volgens dezelfde bronnen zou hij ook een moord hebben verordonneerd op het inmiddels overleden Satudarah-kopstuk Etou's Belserang.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.