nieuws

Heracles Almelo ongewijzigd tegen SC Heerenveen

Heracles Almelo treedt zaterdagavond in de thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen aan met hetzelfde elftal als vorige week, toen ADO Den Haag met 3-1 werd verslagen.
Vleugelaanvaller Bryan Linssen, die terug is na een schorsing, moet daardoor op de bank plaatsnemen.
Trainer John Stegeman kan tegen de Friezen nog niet beschikken over Bart Schenkeveld (knieblessure) en Mike te Wierik, die een kleine terugslag heeft in het herstel na zijn buikwandoperatie.

Gevarenzone
Heracles klom zondag door de overwinning op ADO Den Haag naar de 'veilige' vijftiende plaats in de eredivisie, maar de Almeloërs houden de beide voeten op de grond. Middenvelder Simon Cziommer: "We zitten nog steeds in de gevarenzone. We staan weliswaar niet meer op de zestiende plaats, maar volgens mij zijn we ook nog niet los van de onderste drie ploegen. Dus er is nog geen reden om feest te vieren."

Stabieler
Heracles presteert dit seizoen nogal wisselvallig, maar Stegeman constateert dat de grilligheid langzaam begint te verdwijnen: "We zijn wat stabieler geworden in ons spel. De ervaren jongens spelen daar een belangrijke rol in. Zij raken toch iets minder snel in de war, stralen meer rust uit, gebruiken soms wat slimmigheidjes en helpen hun ploeggenoten daarin. Maar iedereen werkt daaraan mee; de jonge jongens moeten daar wel open voor staan en dat doen ze. Ik denk dat we nu een bepaalde mix hebben gevonden."
De wedstrijd tegen Heerenveen, de nummer zeven van de eredivisie, begint zaterdag om 19.45 uur en is live te volgen via Radio Oost.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.