nieuws

"Angst uitbraak veeziektes komst safari Deventer ongegrond"

"De angst onder veehouders over uitbraak van ziektes in de veestapel door de mogelijke komst van een bungalow-resort met safaripark naar Deventer, is ongegrond." Dat beweren de initiatiefnemers van het ambitieuze plan met ruim 300 recreatiehuisjes en wilde dieren als gnoe's, buffels en apen.
De gemeente Deventer is positief over de plannen die een investering vergen van 60 miljoen euro. Het resort met het safaripark en een apenwereld is gepland in het gebied Linderveld. In het verleden is hier tevergeefs geprobeerd een bedrijventerrein te vestigen en later 2000 woningen.
Projectontwikkelaar Dormio heeft zich anderhalf jaar geleden al bij de gemeente gemeld om een dergelijk park te kunnen bouwen. Dat gebeurt in een gebied van 70 hectare, zo'n 100 voetbalvelden. De komst van het resort moet uiteindelijk leiden tot 60 vaste arbeidsplaatsen en 120 seizoenskrachten.

Niet iedereen blij met de plannen

De plannen zijn door omwonenden met gemengde gevoelens ontvangen. De projectontwikkelaars hebben oud-directeur Hiddink van dierenpark Emmen binnengehaald als dierenexpert. Hij sluit uit dat de diersoorten ziektes zullen verspreiden.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.