nieuws

Fatale mishandeling Beckum in 1997 blijft onopgelost, justitie seponeert de zaak

Het Openbaar Ministerie Oost Nederland seponeert de zaken tegen de twee mannen die vorig jaar werden aangehouden op verdenking van doodslag en ernstige mishandeling in 1997 in Beckum.
De zaken zijn geseponeerd wegens gebrek aan bewijs. Het onderzoek wordt nu afgesloten. De familie van het slachtoffer is in kennis gesteld van de sepots en de afronding van het onderzoek.
In de nacht van 23 op 24 augustus 1997 werd een echtpaar in hun woning aan de Borgelinkstraat in Beckum ernstig mishandeld. De man en de vrouw werden direct naar het ziekenhuis overgebracht. De man overleed een maand later aan de gevolgen van de mishandeling.
In 2013 heeft een coldcaseteam de zaak opnieuw opgepakt, nadat eerder onderzoek is vastgelopen. Dat leidde vorig jaar tot de aanhouding van een 48-jarige man uit Haarlem en een 50-jarige man uit het Duitse Ahaus, de oprichter van motorclub Satudurah Chapter East in Enschede. Zij werden verdacht van doodslag en zware mishandeling. Beiden werden vorig jaar april vrijgelaten. Politie en justitie hebben de zaak nu gesloten. De zaak verjaart in augustus na achttien jaar.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.